Atomjaira hullik szét az LMP is: távozott a pártból Szél Bernadett

Ezt hétfőn délután a saját Facebook oldalán jelentette be a politikus.

Lassan úgy néz ki, a pécsi Keresztes László Lóránt egyedül marad az LMP-ben (Ungár Péterrel), miután sorban lépnek le a párt meghatározó politikusai.

hirdetés

Szél Bernadett ma délután ezt írta ki a Facebookjára:

“A mai napon nehéz döntést hoztam meg. Kilépek az LMP-ből és az LMP parlamenti frakciójából. Folytatom a küzdelmet a megújuló Magyarországért, mert továbbra is hiszek benne, hogy a jövő vagy zöld, vagy semmilyen. A jövőben független képviselőként fogok dolgozni a Magyar Köztársaságért és a választókerületemért. Független leszek, de nem leszek egyedül. A mai napon szintén kilép az LMP frakcióból Szabó Szabolcs, akivel a jövőben szoros munkakapcsolatban fogok együtt dolgozni, és reményeink szerint más képviselőkkel is sikerül hasonló kapcsolatot kialakítani. Olyan politizálást kívánunk megvalósítani, melynek középpontjában a NER elleni aktív küzdelem, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáinak felkarolása áll. A választók számíthatnak rá, hogy mi nem kötünk kompromisszumokat ezen a téren. Az LMP-től nem haraggal válok el: mindig hálásan gondolok majd az együtt átdolgozott évekre. Most azonban váltanom kell, mert az általam képviselni kívánt politika csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha kölcsönös megbecsülés mellett elválunk egymástól.”

Szél tehát a frakcióból és a pártból is távozik, de nem egyedül: viszi magával Szabó Szabolcsot is.

Ungár Péter egyébként pár hete azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy ellenzéki politikustól szokatlan őszintességel írt arról, hogy

“az ellenzéki politika Magyarországon megbukott. Fejezzük be a kudarc magyarázását, inkább húzzunk valami váratlant, és legyünk mértékletesek!”

Szerinte egyébként be kellene fejeznie az ellenzéknek a hatástalan “demokráciasiratást” és a “moralizálást” is.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter