Áttörés: tájékoztatta a kiköltöztetés előtt álló lakókat az önkormányzat

Miután A Város Mindenkié Pécs csoport számos tiltakozó akciót szervezett február óta a Zsolnay Vilmos út környékére a nem rég belengetett Slauch Imre Program miatt, az önkormányzat végre tájékoztatta azokat is, akiket hamarosan kilakoltatnak a bérlakásokból. 

Tavaly decemberben írtunk arról, miszerint Girán János pécsi alpolgármester bejelentette, hogy Eldózerolják a nyomortelepeket Pécsen. Szép nevet is kapott a program (Slauch Imre), ami arról szól – mondta, hogy főként illegális és önkényes lakásfoglalókkal teli, romos és rút önkormányzati bérlakásokat, házakat a földdel teszik egyenlővé. Heteken belül elkezdődnek a bontások.

hirdetés

Schlauch Imre Program2

Aztán idén februárban derült ki, hogy már bontják az első nyomortelepet, elsőként a Balokánnyal szemben lévő, elparavánozott telepnek mennek neki a dózerek – jelentette be akkor újságírók gyűrűjében Girán, ráadásul a helyszínen.

A Város Mindenkié (AVM) csoport azért kezdett tilatkozásba, mert a programban érintett családok egyikének sem volt fogalma arról, hogy pár hét múlva új lakóhelyet kereshetnek – állították.

Az AVM olyan hajléktalan emberek és szövetségeseik részvételével alakult országos csoport, akik tenni akarnak egy egyenlőségen alapuló és igazságos társadalomért.

Most azt állítják a sajtóhoz eljuttatott közleményükben, hogy áttörtést értek el: az önkormányzat végre tájékoztatta azokat a családokat, akiket hamarosan kilakoltatnak a bérlakásokból, mert lebontják az épületeket.

A vonatkozó levélben ezt írja az önkormányzat:

“Tisztelt Zsolnay Vilmos úti Lakók!

Újságokban, tévécsatornákon különböző hírek hangzottak el a lakóhelyükkel kapcsolatosan. Ezek egy része téves, egy része pontatlan volt.

A további félreértések elkerülése érdekébe szeretném Önöket hivatalosan is tájékoztatni a várható történésekről:

Az Önök által lakott épületek megszüntetését Városunk elhatározta, az itt található önkormányzati bérlakások tehát meg fognak szűnni!

A lakásokban lakókat azonban senkinek nincs szándéka az utcára tenni!

A döntés értelmében minden egyes lakó részére másik bérlakást fog adni az Önkormányzat!

A leendő költözése megfelelő időben (nem téli hidegek idején) lesznek majd, és nem egyszerre fognak történni.

Önöket is megkérdezve ütemterv fog készülni, mely alapján mindenki előre tudni fogja, mikor kerül rá a költözés sora.

A Lakásügy munkatársai folyamatosan és egyenként fogják megkeresni Önöket a továbbiak megbeszélése miatt.

Kérem legyünk egymás segítségére!

Pécs, 2016. március. 1.

Tisztelettel:

Nagy László, csoportvezető, Pécs MJV, Polgármesteri Hivatala, Városüzemeltetési Főosztály, Lakásgazdálkodási Csoport”

Tovább árnyalja a program fényét, hogy az önkormányzat szakbizottságának fideszes elnöke alig pár napja közölte, halvány fogalma sincs a Schlauch Imre Városrendezési Program részleteiről, eddig azt hitte, hogy ez az egész csak most indul. Arról, hogy már rég bontanak, a sajtóból ugyan értesülhetett volna, de nem sikerült, mivel nem olvasta, látta az erről szóló híreket.

Schlauch Imre Program3

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter