Az ’50-es évek óta nem költöttek annyit Uránvárosra, mint most

Két milliárdos fejlesztésről számolt be Decsi István alpolgármester, és a körzet országgyűlési képviselője Hoppál Péter.

Jövő héten startol az uránvárosi piac átépítése, 500 milliót költenek rá – írja az önkormányzat lapja. Megújul a csarnoképület, a közösségi kiszolgáló terület (mosdó, wc), a jogszabályban előírt működéshez szükséges egyéb kiszolgáló területek, a burkolatok, valamint a piacot körbevevő támfal és kerítés (északi és kelet oldalon) is.

hirdetés

A piac környéke is változáson megy majd keresztül. A tervek szerint a Hajnóczy út – Bihari János utca mentén a 6-os út déli oldalán mintegy 1 km hosszan a teljes zöldfelület-zöldsáv megszépül, “különös tekintettel a 6-os út forgalma okozta terhelés csökkentésére, mérséklésére” – tudtuk meg.

A Hajnóczy-Bihari utcák déli oldalán a teljes zöldsáv megújítása, illetve a kapcsolódó gyalogos, közlekedési és parkolási felületek fejlesztése is tervben van.

uránvárosi piac1

A „tengely” teljes hosszában kerékpárútat épít a város, amely keleti végén kapcsolódik az egyetemvárosi kerékpárúthoz, továbbá a Hajnóczy utca déli oldalán található tömbbelsők komplex zöldterületi-funkcionális fejlesztése, játszótereinek felújítása is megtörténik majd. A fejlesztés részeként megvalósul a Bihari János utca mentén található zöldfelületek és közlekedési felületek modernizálása is.

2 milliárd Uránvárosba

A lap beszámol arról is, hogy az ’50-es évek óta nem költöttek annyit a városrészre, mint most.

  • Felújították a Hajnóczy utcai óvodát (170 millió),
  • új parkolókat alakítottak ki (10 millió),
  • a járdákat rendbe tették (80 millió).
  • Még hátravan a Veress Endre utcai rendelőintézet (300 millió),
  • a Bánki Donát utcai iskola (690 millió) fejlesztése
  • és egy háziorvosirendelő-komplexum kialakítása (234 millió).

Ezek a fejlesztések így összesen mintegy másfél milliárd forintot ölelnek fel. Rövidesen tíz térfigyelő kamera is érkezik a városrészbe.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter