Az alkesz, a maffiózó, a teszetosza, a mecseki fa(ki)vágó és az okirathamisító

Ők akarják megszerezni Pécset. 

Azt ugyan teljes hittel nem lehet kijelenteni, hogy Magyarország élmezőnyébe tornázta volna fel magát Pécs az elmúlt években; de az is igaz ugyanakkor, hogy komoly hátrányból indultak, illetve, hogy ha nem is hiper sbességgel, de azért épül ez a város. És immár kimászott a város az adósságból is, nincs pénzügyi válság sem, mert különösebb véráldozat nélkül sikerült összespórolni több mint 7 milliárdot egyetlen év alatt. Ha pontosak az információink, márpedig pontosak, még a nem éppen kormánybarát média szerint is. (Nem mintha ez bárkit is érdekelne, vagy számítana.)

Mindeközben közel 150 milliárd forintnyi város-építés történt és történik ezekben a pillanatokban is Pécsen, noha akadnak olyan projektek, amelyek finoman szólva sem szárnyalnak, elég csak az aquaparkra gondolni, vagy akár az új Vásárcsarnokra.

A lényeg viszont az, hogy amolyan pécsies lazasággal és mediterrán nyugodtsággal, időnként komolyabb sziesztákat is beiktatva, de folyik a városban valami pozitív előrelépés!

Ezzel azonban az ellenzék (akiket nem szabad baloldalinak, balliberálisnak, liberálisnak nevezni; mert ők maguk szerint is ez gáz; ők jobban örülnek az „ellenzéki” vagy „független” jelzőknek, hogy a „farkasokról” már nem is beszéljünk) nem elégedett és komolyan elszánta magát arra, hogy megszerezze Pécset.

Na, de kik is szereznék meg?

Jelen állás szerint egy őrült káoszban tobzódó társaság, akik úgy utálják egymást, hogy nagyon nem is tudnak beszélgetni egymással, maximum „technikai részletekről”. Vagyis kb. arról, hogy az éppen aktuális tüntetésre, ki mit vigyen, vagy mit ne vigyen. Utálják egymást, kölcsönösen nem támogatják egymást; nyíltan is veszekednek, üzengetnek egymásnak a baloldali pártlapban, vagy éppen a sajtó más felületein.

A káoszból viszont kiemelkednek néhányan! Akiket név szerint is ismerünk, hála például Kunszt Mártának és a DK-nak.

“A teszetosza”

Ő Kóbor József, LMP-s „politikus” személyesen. Kunszt Márta mondta róla, hogy „„Ilyen elvont ember, gyakorlatilag nem találta meg a folyosón a villanyt.”

“Az alkesz”

Ő Harcos Ildikó, aki régi, harcos (!) szereplője már a pécsi DK-nak. Apró probléma van vele: alkoholista – a DK hangfelvétele szerint, amit a Magyar Nemzet tolmácsolt. Róla szintén a DK taggyűlésén hangzott el, hogy „rendszeresen poharazgat”, olyannyira, hogy „arra se emlékszik reggel, hogy miről beszéltek este” vele.

“A maffiózó és vásári pirosozó”

A Tamon név (és a legendás cége: a Trucker Security Kft.) jól ismert Pécsett, nem is rabolnám az időt a bemutatással, a Google erre tökéletes. Fiatalabb olvasóinknak pro-tipp: érdemes olyan 1998-2006 között olvasgatni. Róla/róluk annyit tudni, hogy bár maffia kapcsolatokkal együtt is emlegették a család nevét anno (tudtunkkal alaptalanul), Kunszt Mártáék egyszerűen csak “bünözőként” beszéltek róla/róluk ezen a bizonyos taggyűlésen. Ott hangzott el az is (ha hinni lehet a Magyar Nemzetnek, illetve Kunszt Mártának, aki elismerte, hogy az ő hangja van a felvételeken), hogy pirosozásból szerzett pénzekkel tolták meg az ELLENZÉKET (értsd: DK-t), de képviselő-jelölti helyet is szakított az egyik Tamon anno.

“A mecseki fa(ki)vágó”

Ő a balliberálisok, pardon független-ellenzékiek polgármester-jelöltje, akit lassan már senki nem támogat a tényleg függetlenek közül. Mellár Tamás például biztosan nem.

Péterffy Attila saját, egykori vezérigazgatói prezentációja szerint a pécsi fatüzelésű erőműben

évente 450.000 tonna fát égettek el!

A fákat a Mecseken vágták ki a Civilek a Mecsekért Mozgalom szerint, akik azt állítják: alaposan és részletesen is dokumentálták a „tarvágásokat”, légi- és műholdas fotókkal is.

Kővári János és Vozár Pál mai, csütörtöki sajtótájékoztatójukon például külön ki is tértek minderre, sőt! Szerintük

„Péterffy erőművi regnálása idején több millió tonna fát vágatott ki, és égetett el.”

Különösen érdekes mindezek alapján, hogy miközben a Momentum most 6 darab fáért aggódik (ráadásul rossz fákért, ugyanis a sétatéri sétány gesztenyefái nem érintettek a világörökségi feltárásban), a saját jelöltjüknél “elnézték” a több százezer, avagy több millió tonna kivágott mecseki fát. Azzal nem volt gond!

“Az okirathamisító”

Azt nem tudjuk, hogy a mostani/ősszel esedékes ELLENZÉKI jelöltek pécsi listáján rajta lesz-e, de 2014-ben még rajta volt egy bizonyos Mester János. Róla annyit érdemes tudni, hogy egy komoly csalássorozatban merült fel a neve, mint családkutató; de érintett volt egy ezzel összefüggő okirathamisításban is. Az egész ügyről annak idején a (még) FÜGGETLEN Magyar Nemzet írt cikket (már a G-nap után). Nem is egyet.

Érdemes tehát alaposan meggondolni, hogy jó cserét csinálnának-e a pécsiek ezzel az  e.l.l.e.n.z.é.k.i (és még véletlenül se baloldali, ballibeárlis, liberális) csapattal.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter