Az egyetemé marad a Gyakorló?

A PTE hivatalosan is lépett, összevonta a gyakorlóiskoláit, ezzel pedig teljesítették azokat a “feltételeket”, amelyekkel elméletileg megtarthatják a sulikat. Az oktatási tárca ugyanis korábban azzal magyarázta, hogy miért a KLIK venné át a sulikat, hogy túl kevés a hallgató (kistanár) és túl sok a vezető tanár.

Az EMMI levélben értesítette az PTE rektorát, hogy a KLIK fenntartásába adnák a pécsi 1. Számú Gyakorló Általános Iskolát. Pécs egyik legrégebbi, igen magas oktatási színvonalat felmutató iskolájáról van szó egyébként, ahol nagyon magas a tovább tanulók aránya. A levél szerint “a minisztérium felmérte az ország összes gyakorlóiskoláját, mert a miniszternek a törvény szerint május végéig kell döntenie arról, hogy hol melyik maradjon. A vizsgálat pedig azt állapította meg, hogy az PTE fenntartásában lévő általános iskolában túl sok a vezetőtanár, viszont kevés a pedagógushallgató.”

hirdetés

banner_776x300

Az iskola tanárai, diákjai és a szülők azonban nagyon nem akarnak a KLIK-hez kerülni, ezt egy több száz fős meneten meg is mutatták.

A PTE is lépett az ügyben hivatalosan, összevonták a gyakorlóiskolákat, így pedig már minden kívánalomnak megfelelnek: van elég kistanár és tanár is.

Ez viszont még semmit nem jelent, Balogh Zoltán miniszter május végén dönt majd arról, hogyan tovább.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter