Az Együtt pécsi politikusa olyan, mint az egyszeri vadász, aki szopni jár az erdőbe!

Csak Berkecz Balázs nem az erdőbe jár, hanem a pécsi Közgyűlésre. UPDATE: Elértük Berkeczet.

Nem telhet el pécsi Közgyűlés Berkecz Balázs (BB) és barátai nélkül (belőlük három szokott lenni). Az Együtt pécsi politikusát láthatóan rabul ejtette valamiért egy ideje a képviselő-testületi ülések atmoszférája, rendszeresen feltűnik ezeken ugyanis. Sőt! Kifejezetten élvezi, ez nem vitás: Facebook live-ot is nyom szelfibotjával még arról is, ahogy felmegy (majd lejön) a lépcsőről. Komolyan!

hirdetés

Határtalan lelkesedéssel lógatja ki épp aktuális molinóit a karzatról a képviselők feje fölé, és bátran kiabál be a polgármesternek a magasból, hogy még miért nem mondott le!

Berkecz közgyűlés

Ma is, mint ahogy máskor is, nagy segítségére van ezekben a performanszokban a pécsi Liberálisok egyetlen politikusa: Ágoston Andrea is. A hölgyet egyébként profin szorítja háttérbe BB, de ez az asszonynak a legkevésbé sem tűnik fel: lelkesen néz bele a kamerába, és magyaráz, mintha nem tudná, hogy az nem a HírTV, vagy az RTL, hanem Berkecz telefonja. Mindegy is, kamera és kész.

Ma különösen ügyesek voltak, majdnem 9 percig bírtak bent maradni a teremben, ahol folyt az egyébként nem túl izgalmas Közgyűlés. A végére azért csak sikerült kivezettetni magukat a közteresekkel.

Egyetlen dolog hiányzik úgy általában ezekből a szeánszokból, mégpedig az üzenet és a cél. Vagyis, hogy miért is lógatják ki azt a molinót, miért is rúgatják ki magukat minden alkalommal és mi az, amit másként csinálnának, mint a városvezetők. Erről sosincs szó, a hőzöngésen túl komoly alternatíva sosem bukkan fel.

Nem tudok ezért másra gondolni, mint arra, hogy Berkecz Balázs is olyan, mint az egyszeri vadász, aki hiába próbálkozik, úgy is tudja, hogy csak szopni jár az erdőbe.

Megy a vadász az erdőben, egyszer csak meglát egy barlangot. Belelő kettőt, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve:

– Ejnye vadász, megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz.

A vadász nem tud mit tenni, megteszi amit a medve kért. Másnap megint megy a barlanghoz, ezúttal egy géppisztollyal. Beleereszt egy sorozatot, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve:

– Ejnye vadász, megint megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz. Hát a vadász megint megteszi, hogy mentse az életét.

Harmadnap teljesen felfegyverkezve megy a barlanghoz. Ráereszt 3 aknát. A barlang teljesen összeomlik, nagy por száll fel. Kis idő múlva sértetlenül előjön a medve a vállát porolva:

– Vadász, vadász te szopni jársz ide…

UPDATE: Berkecz szerint „már csak a cselekvés maradt”

Elértük Berkecz Balázst, aki szerint a városvezetés olyannyira „képtelen a párbeszédre”, hogy gyakorlatilag már alig maradt más eszköz a kezükben, mint a „cselekvés”, vagyis az olyan akciók, mint ami a legutóbbi közgyűlésen is történt. Csak ilyen áron tudják ugyanis felhívni az emberek figyelmét arra, hogy „Pécs siralmas helyzetben van”.

– Nem képes Páva Zsolt és a pécsi városvezetés a párbeszédre, ez világosan látható. Úgy gondolom, mi következetesen kiállunk az ügyünk mellett, és ez nem baj. Ezekkel az akcióinkkal mi azt üzenjük Pávának és a pécsieknek, hogy nem mehet tovább ez a színjáték a városban, Pécs tragikus helyzetéért vállalnia kell a felelősséget a várost vezető politikusoknak – mondta Berkecz Balázs.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter