Az Együtt szerint mutyi van a PTE körül

Egész pontosan az Orvoskarral szembeni telek körül, ahol négyszintes apartmanházak épülhetnek, elsősorban a tele zsebbel érkező (új) külföldi hallgatóknak. A párt baranyai politikusa szerint Pécsett úgy módosították az építési szabályzatot, hogy azzal a beruházónak kedvezzenek, aki az Együtt szerint Tiborcz Istvánhoz – vagyis Orbán Viktor vejéhez – kapcsolható.

Februárban módosította a Közgyűlés a pécsi építési szabályzatot, Berkecz Balázs, az Együtt politikusa szerint úgy, hogy lazították a beépítési szabályokat az Orvoskar körül – egyetlen telekre összpontosítva. Erre itt:

hirdetés
Forrás: Google

Forrás: Google

Ezen volt egykori Lakits-laktanya és az MSZP pécsi székháza is. A területet még 2006-ban adta el az akkori önkormányzat.

– Ebben az átlag szemlélődő számára száraz és unalmas olvasmányban az az érdekes, hogy a viszonylag sok (2-3 ezer) külföldi hallgatóval büszkélkedő pécsi orvosi kar épületével közvetlenül szemben lévő üres építési terület beépítésének szabályait lazították annak érdekében, hogy ott egy nagy apartmanház épülhessen, a lakófunkció mellett pedig kisebb mértékben, és meghatározott helyeken várhatóan szolgáltatások telepítése váljon lehetővé, ugyanis a Pécsre érkező norvég, német, közép-keleti és más helyekről fizetős képzésre érkező orvostanhallgatók nem szeretik a kollégiumokat, jó lakásokat bérelnek, és lényegében évek óta ők tartják el a nélkülük döglődni képes pécsi lakáspiac jobbik részét és az egyre csóróbb baranyai megyeszékhely vendéglátóhelyeit; vagyis van üzlet körülöttük – magyarázza Berkecz.

A politikus azt állítja, az új építési szabályozás furcsa csavara, hogy az orvosi kar környékén lévő telkek beépítési lehetőségeit viszont korlátozták: eddig nem volt lakásszám korlát, épült is több társasház, viszont mostantól már csak 7 lakást lehet maximum építeni.

A mutyi pedig ott jön a képbe szerinte, hogy az apartmanház pécsi beruházója egy korábbi trafikos cégén keresztül összefüggésbe hozható Tiborcz István egyik volt – szintén pécsi – üzlettársával.

Arról az OK!PÉCS írt nemrégen, hogy Pécs lehet Magyarország Oxfordja, a 24 milliárdos egyetemfejlesztés miatt. Ami ha bejön, akkor az egész városra hatással lesz, nem csak azokra, akiknek ilyen-olyan köze van az Egyetemhez.

Pécs lesz Magyarország Oxfordja – OK!PÉCS

Jelenleg szinte az egyetlen, olyan jövőképe ez Pécsnek, amely az egész városra hatással lesz és nem csak azokat érinti, akiknek köze van az Egyetemhez. Mutatjuk, hogy miért!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter