Az ellenzék nekiesett Orbánnak Pécsen

Az LMP szerint csak a tapsolókra volt kíváncsi Orbán Viktor, az MSZP szerint pedig mindössze üveggyöngyöket szórt a nép közé a miniszterelnök. Ellenzéki reakciók a keddi Orbán-Páva csúcsra!

– Az üres ígéretekkel, szólamokkal Pécs-Baranyában tele a padlás, ezért, mint a pécsi polgárok által megválasztott önkormányzati képviselő, ma részt kívántam venni Orbán Viktor pécsi sajtótájékoztatóján, annak érdekében, hogy kérdéseket tehessek fel neki. Ezt a rendezők nem tették lehetővé. A díszterembe kormánypárti önkormányzati képviselők beléphettek, de ellenzéki nem – panaszolja Keresztes László Lóránt.

hirdetés

banner_776x300

Az LMP-s képviselő szerint az elhangzottak alapján a miniszterelnök nincs tisztában a pécsi, baranyai valósággal. Mivel az üresen álló ipari park mellé újabb objektumok felépítését sürgette, nyilván nem hallott arról, hogy Baranya az egy főre jutó ipari teljesítmény tekintetében országosan az utolsó. És arról sem olvashatott, hogy húsz év alatt húszezer fővel, csak az elmúlt négy évben pedig 10 ezer fővel csökkent Pécs lakossága, elsősorban a gazdasági mélyrepülés miatt.

– Nem lehet másnak, mint heccelésnek értékelni azt, ha Orbán Viktor újra autópálya-építéseket ígér Pécsett. A korábbi kihelyezett baranyai kormányülésen ígérték meg ugyanis az M60-as teljes, tehát egészen Barcsig történő meghosszabbítását, ami az ország egyik legszegényebb térségének feltárását látta volna el. Megígérték akkor a 67-es út határig való továbbépítését, továbbá új Dráva-híd megépítését, egy olyan területen, ahol 60 km-es szakaszon átjárhatatlan a határ. Ezeket az ígéreteket a választások után viszont egy tollvonással visszavonták – magyarázza a képviselő.

Az MSZP szintén beszólt, Szakács László szerint Orbán mindössze üveggyöngyöt hajigált a nép közé. Azt mondta, az ipari park most is üresen tátong, a cégek és az emberek elmenekültek Pécsről, nincsenek munkahelyek és az egyetem is leépít, az autópályát pedig immár ötödik éve ígérgeti Orbán Viktor.

Együtt tüntetés

Az Együtt a bodai atomtemető ellen tüntetett transzparensekkel.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter