Az ellenzéki összefogás sem tudta legyőzni a Fideszt Szentendrén

A haláleset miatt vasárnapra kiírt időközi önkormányzati választást Négyessy Katalin, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg Szentendrén – tudta meg az MTI a helyi választási iroda vezetőjétől, Jolsvai Arisztidnétől.

A 2065 szavazóból 656-an voksoltak érvényesen. 339-en Négyessy Katalinra.

hirdetés

14453000_e56f16cf6db5d9b7a293c02e4569e61d_x

A város 7. számú egyéni választókerületében egyéni önkormányzati képviselő-választást írtak ki, mert a tisztséget eddig betöltő Tolonics Gyula (Fidesz-KDNP) tavaly szeptemberben elhunyt. Négy jelöltre adhattak le szavazatot a választók, a nyertes fideszes jelölt mellett Helyes Imre, a Társaság az Élhető Szentendréért (TESZ) jelöltje, akit baloldali pártok támogattak, 298 szavazatot szerzett, Drávucz Zsolt, az LMP jelöltje 17 szavazatot, Pálmai Ferenc, a Magyar Munkáspárt jelöltje pedig 2 szavazatot kapott.

A szentendrei választásnak azért volt jelentősége, mert itt “próbálták ki” először, hogy úgy indítsanak a fidesszel szemben jelöltet, hogy az ellenzék nem gyengíti, hanem erősíti egymást. A jobbikos jelölt még vissza is lépett a megmérettetéstől, de így sem sikerült legyőzni a Fideszt.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter