Az év egyik legnagyobb családi bulija lesz Pécsen

Halász Judittól az Alma zenekarig, vívástól a trambulinig, kézműves foglalkozásoktól a színházig sok-sok játék, kaland és élmény várja a családokat augusztus 19–21. között, a Szamárfül Fesztiválon! A Zsolnay Kulturális Negyed immár az ötödik nyarat zárja ingyenes családi fesztiváljával, melyen ezúttal felavatják Pécs legnagyobb csúszdáját is.

A régió legnagyobb gyermekfesztiválján ahogy minden évben, úgy idén is központi szerepet kap a kreativitás. A különböző kézműves műhelyekben a család minden tagja együtt alkothat például pólót, saját tervezésű ékszert, papírhangszert, vagy éppen saját animációt. Lesz kreatív játszótér, interaktív mesejáték, robotépítés és Mosolyország játszóház. Visszatérnek a népszerű katalán utcai játékok is, melyeket gyerekektől a nagyszülőkig sokan megszerettek az elmúlt években. Melyik gyerek ne akarna indián lenni? Az Indiánok földjén programon megismerkedhetnek az amerikai indiánok művészetével és a tájakkal, ahol éltek. Készíthetnek indián használati tárgyakat és persze mindenki kap indián arcfestést is, hogy valóban megelevenedjen a mesés vadnyugat – tudtuk meg a fesztivál szervezőitől.

hirdetés

A kalandokat kipihenhetik a gyerekek a színházi előadásokon. A Kolibri Színház előadásában látható a Vitéz László Automata című darab, a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház pedig a Brémai muzsikusokat adja elő, de sok bábszínházi, sőt, csecsemőszínházi előadás is lesz a fesztivál alatt. Zenéből sem lesz hiány: az első nap sztárvendége Halász Judit, másnap az Alma zenekar lép színpadra, de koncertet ad többek között a Rutkai Bori Banda, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Veronaki nagyzenekar és Korpás Éva.

Nemcsak a gyerekeknek kínál programot a Szamárfül: lesz jóga a fűben, Maminbaba – Hordozós latin fitness, gyógytorna és egészségügyi szűrőbusz. A fesztivál ideje alatt egyet fizet, kettőt kap akcióban vásárolható Örökség jegy a ZsÖK NKft. Infopontjain, amivel megtekinthetők a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói, a pécsi világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem.

A Szamárfül Fesztivál után sem csendesedik el a Negyed: a fesztiválon avatják fel Pécs legnagyobb csúszdáját! Erről ITT írtunk bővebben. 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter