Az IDEGENGYŰLÖLET lett az év szava!

A Dictionary.com szerint, ami 2010 óta közli azt a szót, amire a legtöbben rákeresnek.

A Dictionary.com meghatározása alapján a xenophobia (magyarosan xenofóbia) “a félelem a külföldiektől, a más kultúrájú emberektől vagy az idegenektől és a gyűlölet irántuk”.

hirdetés

A xenophobia kereséseinek száma 938 százalékkal emelkedett június 22. és június 24. között, a Brexit-népszavazás június 23-án volt. A keresés ismét magasba szökött Obama elnök június 29-i beszéde után, amelyben arról igyekezett meggyőzni a hallgatóságot, hogy Donald Trump retorikáját nem a populizmus, hanem annál rosszabb, a xenofóbia hatja át.

Vagyis a Nagy-Britannia európai uniós kilépéséről szóló Brexit-népszavazás, a színes bőrűek elleni rendőri erőszak Amerikában, a szíriai menekültválság és az amerikai elnökválasztás voltak az év legtöbb vitát kiváltó témái, amelyek az egyes szavak iránti kiugró érdeklődésben is megnyilvánultak – mondta Jane Solomon, a Dictionary.com egyik szerkesztője.

Az oaklandi (Kalifornia) székhelyű oldal 2010 óta választja meg az év szavát a keresési gyakoriság, valamint a cég szerkesztőit, marketingeseit és más szakembereit tömörítő csapat véleménye alapján.

(via MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter