Az LMP nem lép vissza Pécsen (sem), csak egyetlen feltétellel!

Alaposan feladták a leckét – mindenkinek.

Nem rég jött ki az ellenzéki, avagy a kormányváltást támogató Közös Ország Mozgalom felmérése, ami leegyszerűsítve arról szól, hogyha egyetlen ellen-jelölt áll szemben a Fidesz jelöltjével, akkor van a legtöbb esély arra, hogy le is győzzék.

hirdetés

Pécsett rákérdeztünk arra a mérésben szereplő pártoknál, hogy visszalépnek-e a legesélyesebb javára? Lényegében azonban nem mondtak semmit, kivéve a Jobbikot, ami határozottan állította, hogy továbbra is indulni fog.

LMP

Most az ATV megtudta, az LMP csak abban az esetben hajlandó megfontolni a visszaléptetést más pártok jelöltjei javára, ha az adott választókerületekben a 106 jelöltet állító ellenzéki pártok és pártszövetségek mindegyike megegyezésre jut (MSZP-P és DK, Jobbik).

Az LMP 2018. március 19-ig mindent megtesz a tárgyalások létrejöttének érdekében. Ezt követően a tárgyalásokat lezártnak tekinti – tudta meg a lap.

Emellett a párt Országos Politikai Tanácsa felkéri az Országos Elnökséget a rendkívüli kongresszus összehívására a választási együttműködés megtárgyalására, abban az esetben, ha az adott választókerületekben a 106 jelöltet állító ellenzéki pártok és pártszövetségek mindegyike megfelelő testületi döntéssel kinyilvánítja a megegyezési szándékát. (MSZP-P és DK, Jobbik) – szól az ellenzéki párt politikai tanácsának az állásfoglalása.

Vagyis,

csak akkor lépnek vissza, ha a többiek is visszalépnek,

ha jól értjük az állásfoglalást, ami azt jelentené: egy az egy ellen felállás lenne április 8-án.

LMP

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter