Az megvan, hogy mit evett Szenteste Pécs legmenőbb séfje?

Elmondjuk, sőt azt is, hogy ma pulykát nyomat gesztenyés borjúval.

Teleky Zoltán, aki a Teleky bisztrót és a Zsolnay éttermét viszi Pécsett, és szenteste klasszikus menüben gondolkodott, ami bajai halászlé gyufatésztával, utána fogasfilé házi morzsában, tökmagolajos burgonyasalátával és füstölt fürjtojással, majd ezt követte  a mákosguba vaníliasodóvalEz a szűk családnak készült.

hirdetés

Karácsony másnapjára, vagyis mára, Teleky összedob egy pulykát, plusz készít gesztenyés borjút húsos birsalmás töltelékkel. A köret szalonna, cikkekre vágott batáta, vöröshagyma, vékonyabb cikkekre vágott burgonya, amihez a végén szór almát, kápiát és szilvát. De lesz még hideg libamáj is, mégpedig reggelire kukoricás házi kenyérrel zöldségekkel.

De úgy látjuk, hogy már készül a Teleky-féle híres kocsonya is. Most éppen így áll:

Teleky kocsonya

A palkonyai Palkonyha séfje, Pauli Zoltán pedig halászlét készített házi tésztával.

(via Dívány)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter