Azbeszt miatt menekítik a gyerekeket a pécsi oviból

A Magasháztól pár méterre lévő óvodában láncban kezdtek aggódni a szülők, hogy rákkeltő azbeszt terjed majd a bontás miatt. Sorban viszik el a gyerekeket másik oviba. Pedig nem kéne – állítólag.

A 25 emeletes közelében lévő Nagy Jenő utcai óvoda gyermekeinek szülei között elterjedt a hír, hogy az épület azbesztet tartalmaz, s emiatt a bontáskor rákkeltő anyag kerülhet a levegőbe. Ennek hatására több gyereket az elmúlt hetekben másik óvodába írattak – tájékoztatta a Népszabadságot az egyik szülő. A 130 gyereknek otthont adó óvodában megerősítették a hírt.

hirdetés

Magasház elkerülő út

A bontási munkát végző cég sajtósa szerint nem kell aggódni. Azt írták a lapnak, „a 70-es években széles körben alkalmazott szórt azbeszt hőszigetelés, illetve gépészeti szigetelés nem található a Magasházban. A bontási munkák során egészségre ártalmas technológiát nem fogunk alkalmazni”.

A Népszabadság az ügyben megkeresett több pécsi építészt is, akik szintén úgy vélték, hogy mivel a 25 emeletes toronyház építése idején már ismert volt az azbesztszigetelés rákkeltő hatása, ezért ezt a technológiát akkor már nem használták.

(via Népszabadság)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter