Azonnali akciót indít a pécsi önkormányzat az összevissza vizelő hajléktalanok miatt

Egy napon belül két eset is kiverte a biztosítékot a pécsieknél: az egyik, amikor egy belvárosi padon vizelt nyugodtan egy hajléktalan, a másik, amikor egy iskola előtti buszmegállóban végezte a nagy dolgát egy másik. Reagált az ezzel kapcsaolatos hírekre az önkormányzat.

Őri László alpolgármester azt írta lapunknak, hogy “megdöbbenéssel értesült a közösségi médián keresztül arról, hogy egyesek vizeletükkel, ürülékükkel piszkítottak be pécsi köztéri padokat, buszmegállókat.”

hirdetés

padon vizelő hajléktalan

– Azonnali intézkedést kértem a városüzemeltetési társaságtól az érintett területek megtisztítása, fertőtlenítése ügyében. Egyben kértem a Pécsi Közterület Felügyelet vezetőjét, hogy az eddigieknél is fokozottabb módon ellenőrizzék a pécsi utcákat tereket, hogy elkerülhessük a hasonló eseteket – közölte Őri.

Az alpolgármester hozzátette: a kormányzat tavaly jogszabályban rendelte el a közterületen életvitelszerű lakhatás tilalmát, amely a legújabb pécsi példák szerint is szükséges volt.

szaro1a

– Az utcákat bepiszkoló hajléktalan emberek túlnyomó része korábbi tapasztalataink szerint segítségre szorul, az önkormányzat pedig biztosítja is e segítséget intézményein keresztül. Az azonban elfogadhatatlan, hogy ők a padokat pihenni vágyó, buszra várakozó pécsiek, idősek, családosok elől elvéve tönkreteszik – hangsúlyozta.

Úgy tudjuk egyébként, hogy a Pécsi Közterület Felügyelet eddig 13 esetben járt el konkrétan a Hal Téren, ennyiszer kapták el az ott éppen dolgukat végző hajléktalanokat. A fertőtlenítésről is gondoskodtak ezekben az esetekben. A rossz tapasztalatok miatt egyébként többet is járőröznek a környéken.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter