Azt hinné, ilyen utca nem is létezik, pedig de!

A pécsi belváros utcái rengeteg meglepetést rejtenek az autósok számára. A Szent Móron ugye ott figyel a fordított kátyú, eggyel arrébb a Kis-Flórián utcában pedig ott van a burkolatok burkolata, ahol  több réteget találunk, mint Trójában a régészek.

A Papnövelde utcából lekanyarodva kapásból négyféle anyagot tudunk beazonosítani: macskakő, aszfalt, beton és még egy aszfalt, kissé durván felpakolva.

1

Pár méterrel lejjebb egy méretes kátyú bontogatja az alvázakat, majd eklektikusan váltakoznak a rétegek, finoman délre tájolva. A macskakövet kézzel ki lehet szedni a helyéről, ideális forradalmi helyszín lehetne.

2

Egy majdnem egybefüggő aszfaltréteg után jön a java, ahol a macskakő és az aszfalt vívja a harcot egy mélyedésben, a karosszérialakatosok mindenkit csókoltatnak!

3

Na itt minden összejött. Egy szürrealista festő sem kívánhatna szebbet.

4

Az utca végén egy nem olyan rég elkészült egybefüggő aszfaltréteg feledtetné velünk a mini off-road futamot, de egy 5 in 1 (öt az egyben) szakasz bemutatja mindazt, amit ebben az utcában csodálni lehet.

5

Korábban a Biokomtól úgy értesültünk, hamarosan startol egy belvárosi útfelújítási program. Ha valahova érdemes kiszállniuk, akkor a Kis-Flóriánba mindenképpen. Hacsak nem akarják fenntartani az aszfalt-skanzent.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter