Azt hitte, Pécset nem érinti Putyin hétfői látogatása? Tévedett!

Pécs ugyanis nem maradhat ki semmiből.

Teljes lázban ég ma a fél magyar média, a politikai ellenzék, a sportolók, és még ki tudja ki. Vlagyimir Putyin érkezik ugyanis meccset nézni (cselgáncs világbajnokság van itt) ma Budapestre, akivel Orbán Viktor is találkozni fog. Putyin ugyanis a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség tiszteletbeli elnöke, ebben a minőségében is utazik Magyarországra. (Persze ettől még Oroszország elnöke is nyilván.)

hirdetés

Ha valaki azt gondolta volna, hogy Pécset ez az egész hidegen hagyja, vagy netán ebből Pécs kimarad, akkor tévedett. A neves pécsi-komlói punkzenekar, a HétköznaPI CSAlódások ugyanis lelkesen tette oda magát a mai találkozó miatt és posztolta ki az alábbi számot, ezzel a szöveggel:

“A két lator közül az egyik ma hazánkba látogat, hogy felkeresse rablóbandájának narancsos csicskását. Mi ezzel az új dallal üdvözöljük. RUSZKIK HAZA!”

És a nóta:

Nyilván nem véletlen a mai időzítés, és pár napon belül elérhető már a PICSA vadiúj lemeze is a Nihilista Rock ‘N’ Roll, amiben nem kevés kritikával illetik a magyar kormányt és a rendszert.

20953427_10155727349114874_3546776183511545829_n

Orbán Viktor egyébként nem csak Putyinnal találkozik majd, hanem valamennyi sport- és állami vezetővel, aki a világbajnokság kapcsán Magyarországra utazik. Így

  • Marius Vizerrel, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) elnökével,
  • Vlagyimir Putyinnal, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség tiszteletbeli elnökével, Oroszország elnökével,
  • Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével és
  • Kaltma Battulgával, a mongol cselgáncsszövetség elnökével, Mongólia államfőjével.
hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter