Baj van! Kiderült, hogy kormányhivatalnokok nem postások

Vagy legalábbis ez nincs a munkakörükben – magyarázta Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke. A Miniszterelnökség eközben megerősítette: a járási és kormányhivatalok munkatársai fogják személyesen kézbesíteni a karácsonyi tízezrest.

A kormányhivatalok munkatársai jelentősen le vannak terhelve, az Erzsébet-utalványok kézbesítése pedig nem tartozik a munkakörükbe – mondta az InfoRádiónak Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke.

hirdetés

Karácsonykor 2,8 millió nyugdíjas kap fejenként 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány, és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön úgy nyilatkozott, a kormányhivatalok, járási hivatalok fogják kézbesíteni ezeket december 21. és 24. között.

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke úgy hallotta, a járási kormánytisztviselők lesznek a kézbesítők, de konkrét utasítás még nem érkezett, ám hozzátette: “ha Lázár miniszter úr ezt kijelentette, akkor meg is fog valósulni.”

Nem a Posta, hanem kormányhivatalnokok fogják kivinni a karácsonyi tízezrest a nyugdíjasoknak! – OK!PÉCS

Ez szinte biztos. Már csak az a kérdés: hogyan?

Még mindig munkaerőhiány van a járási hivatalokban – jelezte a szakszervezeti vezető -, napi tíz órákat dolgoznak a tisztviselők, és most az a kérdés, hogy  a kézbesítés idejére az eddigi munkájukat félre kell-e tenniük. Rengeteg megválaszolatlan kérdés marad még: ki marad a hivatalokban, munkaidőben vagy szabadidőben kell majd kézbesíteni, saját vagy hivatali autóval.

– Remélem, a döntés ismertetése előtt átgondolták ezt az intézkedést, mert sok mindent felvet – mondta az InfoRádiónak Boros Péterné. – Egy biztos, a kollégáim leterheltsége eddig sem változott, és ezzel most növekedni fog. Egyelőre nincsenek kiképezve postásnak.”

A Miniszterelnökség nyugtat

A Miniszterelnökségi Sajtóiroda ma azt írta: az Erzsébet-utalványt a kormány döntése alapján a járási és kormányhivatalok munkatársai fogják személyesen kézbesíteni, amely így lényegesebben olcsóbb, mint a postai kézbesítés.

Az utalványok kézbesítését a kormányhivatalok munkaszervezéssel fogják megoldani, tehát – szerintük – ez nem akadályozza majd a hivatalokat feladataik ellátásában.

Az ügyfelek a megszokott módon és időben intézhetik ügyeiket. Az utalványt személyesen kell átadni a címzettnek, akinek egy átadási ívet is alá kell írnia. Ha a címzett nincs otthon, a hivatalnok értesítést hagy a helyszínen, amelyben tájékoztatja az érintettet, hogyan tudja átvenni az utalványt a helyi járási vagy kormányhivatalban. Az utalványok kézbesítése várhatóan december közepétől kezdődik – írta a sajtóiroda.

(via InfoRádió)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter