Bajba került családon segített a pécsi olimpikon

Kenderesi Tamás több mint félmillió forintot gyűjtött össze annak a tolnai családnak, akiknek akkor égett le a háza, amikor ő éppen a családfővel együtt szurkolt egy meccsen.

2017 tavaszán a decsi Vaskó család otthona éppen azokban a percekben égett porig, amikor a kitartásról beszélgettem a négygyermekes családfővel. Mindketten szurkolóként voltunk jelen a siklósi judo versenyen.

hirdetés

Az ő élete pillanatok alatt hatalmas törést szenvedett, amikor telefonon arról értesítették, lángol a házuk,

amit nehéz kétkezi munkájával épített fel. Szerencsére ekkor egyikük sem volt otthon, a tűzben viszont szinte mindenüket elvesztették – árulta el a pécsi olimpikon úszó.
Vaskó Sándor ezt követően egy ideig autójában, majd egy konténerben, míg a család többi tagja Szekszárdon, a nagyszülőknél lakott.

Engem rendkívül mélyen érintett a tragédia, talán azért is, mert ilyen közvetlen közelről kellett megtapasztalnom, milyen hihetetlen gyorsan törhet darabokra egy egész család álma, élete. Szinte azonnal ígéretet tettem nekik, hogy segíteni fogok.

És segített is Kenderesi Tamás. Jótékonysági árverést szervezett, ahol a 2016-os riói olimpiai, „Hungary” feliratú, zöld színű tréning ruháját ajánlotta fel.
Kenderesi
A liciten 205 ezer forintot gyűjtött, amihez ő is hozzátett ugyanennyit. Végül – ismételt felhívására, újabb támogatások érkeztek, összesen 523 ezer forint gyűlt össze.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter