Balhé nélkül startolt el a Budapest Pride

Megkezdődött szombat délután a 23. Budapest Pride programsorozat záró rendezvénye, a “Merj nagyot álmodni!” mottóval meghirdetett felvonulás.

Budapest, 2018. július 7. Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) fesztiválja, a 23. Budapest Pride felvonulásának résztvevői gyülekeznek a fővárosi Városligeti fasorban 2018. július 7-én. MTI Fotó: Mónus Márton

Budapest, 2018. július 7.
Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) fesztiválja, a 23. Budapest Pride felvonulásának résztvevői gyülekeznek a fővárosi Városligeti fasorban 2018. július 7-én.
MTI Fotó: Mónus Márton

hirdetés

Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) és támogatóik a Városligeti fasorban gyülekeztek, majd a Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett felvonulás több ezer résztvevője elindult a Parlament előtti Kossuth Lajos térhez.

Az Andrássy út-Nagymező utca-Bajcsy Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalra tervezett menet élén szivárványszínű zászlókkal és luftballonokkal feldíszített, nyitott platójú kamion halad. Az emberek több kamionon, illetve a menetben ugyancsak szivárványszínű zászlókat lobogtatva énekelnek és táncolnak a dübörgő zenére.

A szervezők előzetes közlése szerint a felvonulás két rövid beszéddel zárul. (MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter