A baloldal pécsi csodafegyvere a Fidesz B-terve – mondta Mellár

Éppen ezért, a Mindenki Pécsért Mozgalom saját jelölteket indít Pécsen ősszel, és lesz saját polgármester-jelöltjük is, mert Péterffy Attilát nem tudják támogatni. Péterffy kimondta már a távozását, de vajon be is tartja az ígéretét?

Vélhetően a végjátékhoz közelít az ellenzéki belháború Pécsen, amelynek során szépen összedobálták egymást sárral a helyi ellenzéki celebek – amibe azért egy kicsit Márkyi-Zay Péter is belefolyt még az elején.

hirdetés

“Fideszes” cégből jelentkezett be polgármesternek Pécsre

A belháború lényege, hogy Mellár Tamás többször is egyértelműen kijelentette:

  • a balliberálisok pécsi polgármester-jelöltjét (Péterffy Attila) nem akarja támogatni,

  • mert Péterffy a Fidesz embere: egy Fidesz-MSZP paktum része, valamint a Fidesz B-terve Pécsen.

A balliberálisok jelöltje Páva Zsolttal és Hoppál Péterrel - archív fotó.

A balliberálisok pécsi polgármester-jelöltje Páva Zsolttal és Hoppál Péterrel. (Archív fotó)

hirdetés

Hogy mindez talán nem teljesen légbőlkapott, azt mutathatja az is, hogy ezt már jó ideje beszélték Pécsen magas politikai körökben – oldalaktól függetlenül, olyannyira, hogy az egészen Budapestig is elért. Konkrétan a 24.hu kérdezett rá először (és Mellár már akkor sem tagadta). (A Fidesz-MSZP paktum hírét erősíti továbbá az is, hogy Péterffy “fideszes” cégtől jelentkezett be Pécsre “ellenzéki/független” polgármesternek, de legjobb szándékkal is Tarlós Istvánhoz köthető a FŐTÁV, a cég ugyanis a fővárosi önkormányzaté – a szerk.)

Mellárék külön indulnak

Most azonban Mellár Tamás szintet lépett és egyértelműen kijelentette, hogy Márki-Zay Péterrel közös mozgalma (Mindenki Pécsért Mozgalom):

Merre teker?

Merre teker a baloldal(i) valójában?

Péterffy már kimondta a távozását, de be is tartja az ígéretét?

Bár az utóbbi hetek ellenzéki belháborújából igyekezett kihúzni magát a főszereplő: Péterffy Attila, ez azért kevéssé sikerült neki, volt, hogy a cérna is elszakadt nála: és beszólt Mellárnak egy durvát.

Most tehát nem úgy tűnik, hogy betartaná legelső ígéretét, amit még a Népszavának mondott magabiztosan közvetlenül azután, hogy az LMP-s Keresztes László Lóránt szerint nem túl elegánsan bejelentette az indulását.

Akkor a Népszavának ugyanis azt fejtegette Péterffy Attila, hogy kész félreállni, ha jobbat találnak nála:

“Ha jobbat találnak nálam, olyat, aki mögé az én támogatóim is odaállnának, akkor elfogadom ezt a döntést, és félreállok. A lényeg, hogy mind a 19 egyéni körzetben tudjon az ellenzék egy nyerésre esélyes, közös jelöltet állítani”

– mondta az interjúban.

Mellárék dilemmája most az lehet – túl a fentieken, hogy

Péterffy Attilát soha, senki nem mérte meg (nyilvánosan elérhető módon legalábbis), ő mindössze egy megegyezés “eredménye”!

Mellár-Márki-Zay szervezete viszont azt ígéri, hogy nyilvános mérések alapján választanak majd jelölteket, akik képesek lesznek legyőzni a Fideszt.

Mellár Tamásnak és Márki-Zay Péternek ez már egyszer sikerült!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter