Kész félreállni a baloldal pécsi polgármester jelöltje, ha jobbat találnak nála

Ezt ő maga mondta el a Népszavának.

Interjút adott a Népszavának Pécs baloldali és liberális pártok által támogatott politikus jelöltje, a Hőerőmű egykori vezetője: Péterffy Attila. Sok újat nem mondott ahhoz képest, mint amit nekünk is nyilatkozott korábban, ebben az exkluzív, ámde írásos “interjúban”. Volt viszont egy érdekesség.

hirdetés

Mint, ahogy azt elsőként felfedeztük és megírtuk, Mellár Tamás és a Mindenki Pécsért Mozgalom, illetve még Márki-Zay Péter sem volt maradéktalanul boldog amiatt, mert Péterffy elébe ment az esmeményeknek – szerintük. Erről Mellár részletesen beszélt is lapunknak.

Most Péterffy azt nyilatkozta a Népszavának, hogy

kész félreállni, ha jobb jelöltet találnak nála,

akit a baloldali és liberális pártok is támogatni tudnak.

A vonatkozó részlet az interjúból:

Népszava: A Fidesz Pécsen is csak teljes összefogással látszik legyőzhetőnek. Mellár Tamás irányításával létre is jött a Mindenki Pécsért Egyesület, ami ezt az összefogást akarta megteremteni. A módszer az lenne, hogy az ellenzéki pártok közösen keresnének jelölteket. Amikor ön függetlenként elfogadta három párt támogatását, akkor elébe vágott az egyesület jelöltállításának, hiszen így kimaradt az egyeztetésből a Jobbik és az LMP. Utóbbiak most már nem állíthatnak közösen jelöltet, csak betársulhatnak a baloldal és a Momentum mögé. Ez sérti őket. Hogy lesz ebből összefogás?

Péterffy: Lesz. A Jobbik és az LMP számára is az a fontos, hogy legyőzzük Pécsen a kormánypártok jelöltjeit. Ők is tudják, hogy teljes összefogás nélkül erre nincs esély. Bemutatkoztam nekik, ők azt mondták, adjak néhány hetet, és eldöntik, támogatnak-e. Ha jobbat találnak nálam, olyat, aki mögé az én támogatóim is odaállnának, akkor elfogadom ezt a döntést, és félreállok. A lényeg, hogy mind a 19 egyéni körzetben tudjon az ellenzék egy nyerésre esélyes, közös jelöltet állítani.

Lapunk egyébként arra tippel, hogy ilyen “jobb” jelölt nem lesz Pécsen, mint amilyen Péterffy; hivatalosan biztosan nem. Komoly taktikai hiba lenne ugyanis, ha mégis csak kiderülne, mondjuk egy mérés során, hogy létezik ilyen. Ez komoly káoszt tudna okozni a baloldalon, mert elbizonytalanítaná a választókat.

Tehát szinte kizártnak tartjuk, hogy Péterffyt lecserélnék, még akkor is, ha egy “titkos” mérés szerint ez lenne a jó lépés.


 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter