Baranya is ringbe száll a Borászok Borásza címért

A Villányi Borvidék újra jól szerepel. A szőlők és borok helyi értői most rangos szakmai megmérettetésen képviselik a szakmájukat és persze a régió borait is.

Összeállt a 2016-os Borászok Borásza-díjra jelöltek 50 fős listája, amelyet a korábbi nyertesek javaslatai alapján alkottak meg. A neves borvidékek borászai egymás közül fogják kiválasztani a győztest szavazással.

hirdetés

A listán számos villányi borász is helyet kapott, így például Bock József, Gere Attila, Ipacs Szabó István, Kiss Gábor, Latorczai László, Malatinszky Csaba és Tiffán Ede is. A jelölésüknek köszönhetően ők is hangot adhatnak véleményüknek, és leadhatják voksukat az általuk legjobbnak gondolt, versenyben lévő szakemberre.

Idén nem ez az első alkalom, hogy a Villányi Borvidék került a figyelem középpontjába, hiszen a dél-dunántúli régió kifejezetten jó évet zárt. Mint korábban Nagy Gergely, a Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsának titkára elmondta, abszolút jó évjáratot tudhatnak maguk mögött, a borvidék sajátosságát jelentő kékszőlő fajtákból is az átlagosnál jobb minőségű és nagyobb mennyiségű termés volt ebben az évben.

(MTI)

 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter