Baromfifeldolgozót vesz a pécsi önkormányzat

csirke

Több mint 50 ezer négyzetméter, 14 raktár, üzemcsarnokok, irodaépületek is vannak az Edison úti, pécsi telken, amiért több mint 400 milliót fizet a város bruttóban. De csak akkor, ha a kormány támogatja a pályázatot, amiből fedeznék a vételt.

A telket és a volt gigafeldolgozót a tulajdonos, a Mega-Logistic Zrt. ajánlotta a város figyelmébe, ami le is csapott a lehetőségre. Nettó 318 millió forintban egyeztek meg, de a pénzt csak december 31-ig kell kifizetni akkor, ha a kormány támogatja az önkormányzatot a Modern Városok Programon keresztül. Ha nem, akkor ugrott a szerződés, és továbbra gazadagabb lehet valaki egy baromfifeldolgozóval.

hirdetés

Az önkormányzat azért csapott le a lehetőségre és veszik meg az ingatlant, mert olyan “kész” telephelyeket keresnek, ahová szinte azonnal, vagy csak minimális átalakítással, felújítással be tudnak költözni olyan cégek, amelyek Pécsben látják a jövőt. A tapasztalat ugyanis az – mondják, hogy a komoly cégek nem akarnak maguk építeni, csak beköltözni szeretnek már meglévő telephelyekre.

Ezekből viszont alig van Pécsnek – vélik, ha pedig lesz, akkor jönnek a befektetők is.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter