Becsukták a Népszabadságot és az online hírportálját is!

A NOL.hu sem elérhető, a dolgozók megdöbbentek, nem tudtak semmiről. Hivatalosan a kiadó a lap új koncepcióját keresi. Na, de mi lesz a Dunántúli Naplóval?

A kiadó Mediaworks szombattól felfüggeszti a Népszabadságnyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig azért, hogy “valamennyi érintett ezen kiemelt feladatra tudjon koncentrálni” – közölte a társaság szombaton az MTI-vel.

hirdetés

A Mediaworks tájékoztatása szerint az érintett területekhez rendelt munkavállalókat felmentik a munkavégzés alól, a szerződéses partnerek szolgáltatásait pedig időlegesen felfüggesztik. Az előfizetőknek a Népszabadság helyett más kiadványukat, illetve az előfizetésből a felfüggesztés idejére eső rész visszafizetését ajánlja fel a kiadó.

A Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, aminek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel – közölték.

Kiemelték, a kiadó arra összpontosít, hogy az iparági trendeknek leginkább megfelelő üzleti modellt találjon a Népszabadságnak, ennek érdekében pedig konzultációt kezdeményeznek az érintettekkel.

Az Index információi szerint a Népszabadság munkatársai szombat reggel motoros futár által kézbesített levelet kaptak, hogy felmentik őket a munkavégzési kötelezettség alól. Nem tudnak bemenni a helyükre, nem tudják megnyitni az emailezésüket sem. Fizetést  még kapnak (de csak az alapbérüket), de mától nem kell dolgozniuk.

Szeptember közepén írta a lap egyébként, hogy kormányhoz közel álló tulajdonosa lehet a Népszabadság kiadójának, a Mediaworksnek, fideszes forrásaink szerint a tranzakció célja nem elsősorban a csökkenő példányszámú baloldali napilap birtoklása, hanem hogy átvegyék az irányítást a 13 megyei lap fölött, ami szintén a Mediaworks tulajdonában van.

A kérdés most már az itt Baranyában, hogy mi lesz a Dunántúli Naplóval, ami szintén ehhez a kiadóhoz tartozik.

Ha valaki a NOL.hu-ra kattint akkor EZ a közlemény fogadja.

A 444 azt írja, hogy a lap dolgozóit is váratlanul érte a Népszabadság felfüggesztése.

Pénteken még semmi nem utalt arra, hogy másnap az fog történni. A lap szerkesztősége éppen költözőben van, napok óta dobozolnak, vasárnap kellett volna bemenniük az új, Bécsi úti irodába ellenőrizni az új gépeiket.

Reggel a lap munkatársai először azt vették észre, hogy nem tudnak belépni a levelezésükbe. A postaládájukban pedig mindannyiukat egy levél várta a Mediaworkstól, amiben közölték, hogy felfüggesztik a munkaviszonyukat, illetve a lap nyomtatott és online kiadását.

Mindezt úgy, hogy közben készültek a cikkek, és a dolgozók úgy tudták, másnap be fognak menni az irodába.

Hamarabb tudta az ország, mint ők

A dolgozók egyébként még most sem ébredtek fel a sokkból, posztolnak is rendesen a NOL facebook oldalára, ami ezek szerint még az ő irányításuk alatt van.

(Borítóképünk forrása: 24.hu)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter