Befejeződött az elmúlt évtizedek legnagyobb uránvárosi gazdaság- és környezetfejlesztése

A városrészben több mint ötszázmillió forintból zöldterületek, utak, járdák, játszóterek újultak meg, emellett pedig megtörtént a Hajnóczy utcai piac fejlesztése és a dr. Veress Endre utcai rendelőintézet korszerűsítése is.

Az önkormányzat beszámolt az Uránvárost érintő, különféle fejlesztésekről.

hirdetés

2016-ban indult az Uránváros Konzultáció, azzal a céllal, hogy Pécs emblematikus, sűrűn lakott városrészében élők mondják meg, hogy milyen fejlesztések történjenek lakókörnyezetükben – közölte az önkormányzat.

Az Uránvárost érintő komplex fejlesztési projekt részeként valósult meg a „Zöld város” program. Az összesen 366 millió forint támogatással megvalósuló beruházás – az uránvárosi piac megújításával egyetemben – szerves része Uránváros komplex települési funkciófejlesztésének. A beruházás során egy kilométer hosszan újult meg a Laterum Hotel és a Bihari János utca közötti terület.

A projekt egyik legfontosabb célkitűzése az volt, hogy a felújított terület mellett húzódó 6-os út környezetszennyezését és zajterhelését csökkentsék. Ennek érdekében több mint 4000 db cserje került elültetésre és több mint 1800 m2 zöldfelületet füvesítettek be. Emellett pedig három játszótér, egy két részre választható, esőbeállós kutyafuttató, egy kilométer hosszan pedig új bicikliút is kiépült.

A városrészben élők egyik legrégebbi vágya a Hajnóczy utcai piac felújítása volt – mondja a sajtóanyag.

A több mint 200 millió forintos fejlesztés után a városközponti piaci szerepet ellátó uránvárosi piacon a korábbinál komfortosabb, modernebb kereskedelmi tér jött létre. A leromlott állapotú pavilon épületek teljes egészében elbontásra kerültek, 12 új üzlethelyiséget alakítottak ki, új mellékhelyiségek épültek, a piaccsarnokban pedig falikutat és kézmosót is létrehoztak.

Decsi István Pécs alpolgármestere, a terület önkormányzati képviselője az átadón kiemelte, a helyiekkel folytatott Uránváros Konzultáció eredményeinek megfelelően az itt élők igényeit figyelembe véve folytak és folynak a munkálatok. Óvodák, rendelők újultak meg több százmillió forint értékben, járdákat, utakat újítottak fel, új parkolókat hoztak létre, és folyamatban van a város egyik legnagyobb rendelőintézetének felújítása, orvosi eszközcseréje is.

(via Önkormányzati sajtóanyag)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter