Befellegzett a brutálisan olcsó pécsi sörnek!

Eddig 100 forint körüli összegért lehetett pécsi sörhöz jutni a Sörgyár “titkos boltjában”. Mostantól azonban vége az olcsó piálásnak, vagyis megszűnik a kedvezményes vásárlás. Mutatjuk, hogy miért. 

Mostantól nincs többé olcsó sör a nyugdíjasoknak, a pécsi szurkolóknak és az egyetemistáknak. Megszüntette ugyanis minden kedvezményét a Pécsi Sörfőzde.

hirdetés

“Kedves Vásárlóink!!! 2018 január 1-től MINDEN KEDVEZMÉNYÜNK MEGSZÜNIK!!!”

– ez a szomorú felirat fogadja a vásárlókat a Pécsi Sörfőzde boltjának ablakában. Vagyis mostantól mindenki ugyanazon az áron ihat Pécsi Sört.

WP_20171222_14_25_42_Pro

hirdetés

Az OK!PÉCS megtudta, Szemerey Zoltán – a cég egyik tulajdonosa – döntött úgy, hogy január 1-től nincs kivételezés senkivel. Az egyébként is olcsó pécsi sörökhöz a főzde saját boltjában 100 forint körüli összegért juthattak hozzá a nyugdíjasok, az egyetemisták és a kosaras, illetve kézis bérlettel rendelkező szurkolók.

A kedvezményt leginkább azonban az egyetemisták használták ki, akik ládaszámra vitték a Szalont, főleg a kollégiumi bulikhoz

– tudtuk meg.

Pécsi_Sörfőzde_főbejárat

A kedvezményeket már júniusban, a Pécsi Sörfőzde eladásakor megrántotta az új vezetés, Szemerey Zoltán elsőként a diákok 15 százalékos kedvezményét húzta le 5 százalékra. Úgy látszik, ezt is sokallta. Van azonban remény.

– A sörboltunk megújítása tervben van, nem végleg szűntek meg a kedvezmények, de még nincs kialakult terv arra, hogy mi lesz a jövőben – tudtuk meg a Pécsi Sörfőzde titkárságán.

A Pécsi Sörfőzde megmentésének ára van

Mint arról az OK!PÉCS korábban beszámolt, Szemerey Zoltán és Szemerey Tamás (Matolcsy György unokatestvérei) még tavaly júniusban szerezték meg a Pécsi Sörfőzde Zrt. 99 százalékos tulajdonrészét befektetési cégeiken keresztül. A pécsi sörgyár eddig az osztrák Ottakringer tulajdonában állt. A cégnek ugyan jelentős forgalma volt az utóbbi években – 2016-ban például 6,5 milliárd forint árbevétellel, de a cég szenvedett: az utóbbi években átlagosan félmilliárd forint veszteséget ért el.

A Szemerey család tehát gyakorlatilag, és nem titkoltan, megmentette a bezárástól a Pécsi Sörfőzdét, de ennek azért ára van.

Lehúzta volna a rolót a Pécsi Sörfőzde, ha nem jönnek Matolcsy rokonai – OK!PÉCS

Bár a közvélemény politikailag érzékenyebb része hőzöngött a vásárlás miatt, az igazság az, hogy Szemerey-ék nélkül a gyár a lehúzta volna a rolót – tudtuk meg megbízható iparági forrásokból. Azt is kevesen tudják, hogy a tulajdonosi váltással igen komolyan nyerhet Pécs is, mutatjuk is, hogy miért.

A pécsi sör újrapozícionálása (a prosztó vonal helyett a minőség felé) máig tart – tudtuk meg. Ennek a folyamatnak volt az egyik első lépése az, hogy például tavaly

nagyüzemi sörökből csak a Pécsi Sörfőzde termékeit lehetett inni a budapesti vizes vb összes helyszínén,

ami nem csak üzletileg, hanem presztizsben is fontos lépés volt a gyárnak. Több hónapos tárgyalás (na és persze kóstolás) után futott be egyébként győztesként a pécsi cég akkor.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter