Befenyítette a pécsi püspök a tanárokat

„Kedves Kollégák! Püspök úr a múlt pénteki értekezletünkön részt vett, egyebek mellett arról is szólt, hogy a pedagógus szakszervezetek megkeresték az egyházmegyét. Püspök úr állásfoglalása, kérése egyértelmű: a pedagógusoktól azt kéri, semmilyen munkabeszüntetés, sztrájk kezdeményezésben ne vegyenek részt, ellenkező esetben él eljárási jogával. Ez az állásfoglalás összhangban áll az általam korábban megfogalmazottakkal, kérem, tartsuk be Köszönöm.” Ez a hirdetmény jelent meg a múlt keddi tanársztrájk előtt a pécsi egyházi fenntartású iskolákban.

12973365_10154378854824311_6938503114319687852_o

hirdetés

Ezen kiakadt a Pegagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi vezetője, aki szerint Udvardy György pécsi megyéspüspöknek nem lenne joga ilyen kijelentéseket tenni.

Nagy Erzsébet azt mondta a BAMA-nak, hogy hétfőn megkeresi az intézmény vezetőjét és a püspököt is, hiszen a törvények és az Alaptörvény az egyházi intézményekre is vonatkozik. Nagyon szeretné megtudni azt is, hogy “a püspök milyen eljárási jogára hivatkozik, mert az is lehetséges, hogy emiatt további lépések megtételére is szükség lesz”.

(via BAMA)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter