Beindítaná a pécsi repteret az MSZP

Nagyjából ez volt a lényege annak, amit Schmuck Roland, az MSZP pécsi politikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján mondott. Na meg a nosztalgia. 

Pontosan 10 éve ugyanis annak, hogy 2006. március 26-án az Austrian Airlines első menetrendszerinti járata Bécsbe indult a Pécs-Pogányi Repülőtérről.

hirdetés

Schmuck szerint évente 3000-en is utaztak a Pécs-Bécs vonalon, a járat megszűnt, mivel csődbe ment a légitársaság. 2007-ben viszont újjult erővel vágtak neki a turizmusnak és nyáron elindultak a charter járatok Görögországba, Korfura, Burgaszra és Zákintoszra is. Kicsi, 30 férőhelyes gépek voltak ezek, de mindig fullosan tele voltak – magyarázta.

A politikus szerint, aki civilben a pécsi Közgázon tanársegéd, évi 70 millióba kerülne heti három járat Pécs és München között. Ha jeyeket is sikerülne eladni, akkor pedig ennél is kevesebből megoldható lenne.

Az MSZP-s politikus utalt rá, egy baloldali városvezetés beindítaná a pécsi repülőteret.

Tárgyal az önkormányzat is?

Tavaly novemberben elsőként az OK!PÉCS írt arról, hogy szinte véletlenül derült ki, hogy az önkormányzat évek óta tárgyal már légitársaságokkal és az egyik ilyen komolyan fontolgatja a rendszeres járatokat a Pécs-Pogányi Repülőtérről Európába – elsősorban Németországba.

München és más európai célállomások is szóbajöhetnek, legalábbis erre utal az a közvéleménykutatás, ami korábban folyt a témában Pécsen. A kutatás szerint bőven lenne igény a repülésre. Olyannyira, hogy heti 2-3 járat nem is lenne elég, talán 6-7 is elférne.

November óta azonban csönd van az ügy körül.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter