Az úszóknak is tetszik Tvrtko Vízipókja

A Magyar Úszó Szövetségnek is tetszik a műsorvezető ötlete, meg is szavaztatják majd.

vízipók

hirdetés

Pár napja írtuk meg, hogy Vujity Tvrtko nem kevesebbet szeretne, mint hogy a 2017-es magyarországi úszó-világbajnokság kabalaállata a Vízipók-Csodapók legyen.

– A Vízipók-Csodapók vízben él, furfangos, ötletes, mély magyar gyökerekkel rendelkező kis állat. Édesapáink korosztályától gyermekeinkig mindenki ismeri, hiszen a magyar televíziózás egyik leghelyesebb meséje volt 1974-től – magyarázta Tvrtko, aki szerint a Vízipók, vagy teljes nevén Vízipók-Csodapók jelentéstartalommal bíró név, amelyet angolra és más nyelvekre is könnyen és ötletesen le lehet fordítani.

Úgy tűnik, bejött az ötlete.

– A Magyar Úszó Szövetség megkülönböztetett figyelemmel köszönti a TV2 műsorvezetőjének, Vujity Tvrtkonak a Vízipók javaslatát, hiszen az szinte minden magyar ember számára ismert mesefigura, szerethető és gyermekkori emlékeihez kötődő mesehős. Külön köszönet jár Dr. Kertész Györgynek, a Vizipók kitalálójának és a mese forgatókönyvírójának, aki támogatja mesehőse újabb szerepvállalását. A kabalafigura megtalálására pályázatot írnak ki. A győztest, a legkedvesebb figurát szavazással döntik el. – reagált a Magyar Úszószövetség az ötletre.

(via BLIKK)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter