Bejött a papírforma: új elnöke van az MSZP-nek

Na, de változik-e ettől bármi az égvilágon? Pécs nem tudott erősíteni.

Molnár Gyula volt fővárosi elnököt választotta meg az MSZP elnökének a párt szombati, zárt ajtók mögötti tisztújító kongresszusa, ezzel pedig leváltották az eddigi elnököt: Tóbiás Józsefet, de Szanyi Tibor is elvérzett a 45 darab szavazatával, amit kapott. 

hirdetés

Minden tartalmi, szervezeti és kommunikációs ügyet a 2018-as parlamenti választásoknak tervez alárendelni Molnár Gyula – jelentette be.

Hiába a Medián reprezantatív felmérése, miszerint a teljes népességben, és az MSZP szavazótáborában is Botka László a legnépszerűbb MSZP-s politikus, ez nem hatotta meg a kongresszust és Hiller István korábbi pártelnököt választották meg  választmányi elnöknek.

A párt tájékoztatása szerint a pécsi Tóth Bertalan is a rövidebbet húzta, ugyanis Gőgös Zoltán megőrizte elnökhelyettesi pozícióját az ellene induló Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető-helyettessel szemben.

A három alelnök egyike a posztot eddig is betöltő Ujhelyi István lett, akinek ebben a tisztségben Nemény András, a párt Vas megyei elnöke és Gúr Nándor országgyűlési képviselő lesz a társa. 

Kibicelt a Fidesz és a Jobbik

A Fidesz szerint az MSZP semmit sem tanult, mindegy, hogy ki a szocialista párt elnöke, ott folytatják, ahol abbahagyták.

A Jobbik szerint a pártvezetésre “ácsingózók” közötti viták miatt az MSZP és a többi baloldali kispárt nem képes alternatívát felmutatni a Fidesszel szemben.

(via MTI, Borítóképünk: MTI/Máthé Zoltán)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter