“ A Béke küldetés” néven történelmi szabaduló játék startol Pécsen

Ami azért több ennél. Bárki testközelből tapasztalhatja meg a háború borzalmait.

Idén ünnepeljük az I. Világháború végét jelentő fegyverletétel 100 éves évfordulóját. A „Béke-küldetés” egy rendhagyó megemlékezés, ami a ma oly népszerű szabaduló-játékok mintájára egy személyes élményen keresztül vezet be a háború borzalmaiba – tudtuk meg az eseményt szervező LABOR Pécs kulturális egyesülettől.

hirdetés

jatek3

– A történelmi hitelesség, a realista környezet megalkotása, a különböző visszaemlékezések alapján megszületett megrázó történet egyformán fontos számunkra. Egy interaktív kiállítást álmodtunk meg, ahol nincs szükség hozott tudásra, hanem a játékon keresztül, emberközpontúan, egy személyes történetet feltárva jutnak érzéki élményhez a látogatók. Fontosnak tartjuk a háború borzalmainak érzékeltetését, mert ma a háborúk messze tőlünk zajlanak, és sokszor nehezen tudunk belehelyezkedni az ott élők, vagy onnan menekülők élményeibe. A világ ma is tele van feszültségekkel, melyek könnyedén egy új háborúba sodorhatnak minket, de talán az emlékezés, a megidézés által is tehetünk azért, hogy ez ne következzen be – mondta Mata Csaba, az egyik szervező.

jatek2

A nyomozás során különböző ügyességi feladatokat és fejtörőket kell megoldani, amihez nagy szükség van a résztvevő csapat együttműködésére. Különböző hang és video-effektek színesítik az élményt.

A játékban háromfős csapatokban lehet részt venni, a küldetést 30 perc alatt kell teljesíteni. A játékosokat egy játékvezető figyeli és segíti, ha valamelyik helyszínen elakadnának.

jatek1

A három helyszín: egy lövészárok, egy röntgenállomás, egy fogolytábor barakkja. A küldetés során egy katonaorvost kell megtalálni, és az ő tárgyi emlékein keresztül kapunk betekintést a háború hétköznapjaiba. És persze a résztvevők a saját bőrükön is sok mindent megtapasztalhatnak. A csapatoknak lehetősége nyílik mind a három helyszínt végigjárni, még akkor is, ha valamelyik szoba feladványait nem sikerült teljesíteni. 13 éves kor fölött ajánljuk a részvételt.

jatek4

Pécsen november 20-25 között, a Dóm téren lehet találkozni a játékkal. További részletek ITT érhetők el.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter