A Sorosozás miatt beperelte a pécsi fideszes politikusokat a helyi alapítvány

A TASZ állt össze az Emberség Erejével Alapítvánnyal, és személyesen is nekimentek Páva Zsoltnak, valamint Hoppál Péternek.

Közleményben tudatta ma a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), hogy pert indítanak Páva Zsolt és Hoppál Péter ellen, amiért tiltakozó nyilatkozatot szövegeztek és fogadtak el egy pécsi alapítvánnyal szemben. Azt írják, ez a nyilatkozat

hirdetés

“időzítése és szövegezése alapján az Emberség Erejével Alapítvány elleni állásfoglalás volt: a pécsi alapítvány tanodát üzemeltet és emberi jogi neveléssel foglakozik – sem a pártpolitikához, sem a migrációhoz nincs köze. Az alapítvány a pécsiekért és a régióért, velük együttműködve dolgozik nap mint nap”.

A TASZ közleményében azt írja, a “nyilatkozat elfogadása mellett Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter, a választókerület országgyűlési képviselője a médiában támadta az Emberség Erejével Alapítványt, melyet bár konkrétan nem neveztek meg, az felismerhető volt. Az ellenséges légkör miatt az alapítvány már megígért helyiségbérleti lehetőségét visszamondta a tulajdonos, és félő, hogy a pályázati lehetőségekre is kevesebben jelentkeznek, mint amekkora forrásigénye a régió civil szervezeteinek van”.

“A kormánypárt politikusai közhatalmi intézményeket használnak fel arra, hogy egy civil szervezetet támadjanak és  pótolhatatlan, a helyi problémák megoldására irányuló tevékenységüket akadályozzák. Ezért az Emberség Erejével úgy döntött, hogy segítségünkkel bírósághoz fordul, pert indít Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter országgyűlési képviselő ellen személyiségi jogainak megsértése miatt: megsértették az alapítvány jóhírnevét, vele szemben hátrányos megkülönböztetésre buzdítottak, körülötte ellenséges környezetet alakítottak ki – mindezt úgy, hogy a politikusok tényeket ferdítettek el, és valótlanságokat állítottak”

zárul a TASZ közleménye.

Érdekes egyébként, hogy a TASZ az az “elsőszámú hazai Soros-szervezet” a kormány szerint, amely leginkább a kormányzati kommunikáció célkeresztjében van, mert szerintük „mindenféle legimitációs részvétel nélkül akar beleszólni a nagypolitikába.”

Véleményünk szerint – ami persze vitatható – a pécsi Fidesszel jobb dolog nem is történhetett volna ennél a pernél, mert ezzel “bizonyítani tudják” a kormány narratíváját – legalábbis a nyilvánosságban, miszerint a Soros György által támogatott szervezetek “igenis bele akarnak szólni a helyi politikába” és az a céljuk, hogy “elmozdítsák a kormányt a helyéről”. Politikai értelemben pedig a per kimenetele teljesen érdektelen már, és a választásokig biztosan nem lesz ítélet sem.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter