Berkecz beismerte: ő rakta ki a faszozós hangfelvételt Karácsonyról – Most mehet a levesbe!

Az Együtt pécsi frontembere és eddigi reménysége azt mondta, csak 10 percre tette ki a saját Facebook oldalára Karácsony Gergő faszozós szavait. Karácsony a Facebookon közölte: “úgy tudta, a barátaival beszélget, őszintén” – nem hitte, hogy felveszik, amit mond.

Szinte félnapos elnökségi ülést tartott ma az Együtt, hogy tisztázzák Berkecz Balázs szerepét a botrányos kiszivárogtatásban. Erről, EBBEN a cikkünkben írtunk részletesen. Estére meglett az eredmény is: Berkecz beismerte, hogy ő vette fel Karácsony Gergő szavait és tette ki a Facebookra, aki azt mondta:

hirdetés

“…a faszért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem.”

Szerda este az Együtt közleményben tudatta, Etikai Bizottság fogja kivizsgálni Berkecz akcióját. Az érintett közölte: “a vizsgálat lezárultáig önként felfüggesztette elnökségi tagságát.”

Mehet a levesbe

Berkecz áruló, elárulta az ellenzéket – mondta érdeklődésünkre egy neve elhallgatását kérő Együtt-es, aki szerint a pécsi politikus

“annyira hülye, annyira akart szerepelni, hogy ma is alig látta be, mit művelt”.

Az Együtt közleménye

“Az Együtt kivizsgálta a korábban kiszivárgott hangfelvétel ügyét. Berkecz Balázs azt a tájékoztatást adta, hogy ő készítette a felvételt, azonban annak névtelen blogon történő elterjesztéséhez nincs köze.

A párt alelnöke a vizsgálat során elmondta, hogy a felvételt még múlt pénteken saját Facebook oldalán publikálta kevesebb mint 10 percig, de mivel felismerte, hogy a Párbeszéd és az Együtt pártok közötti szövetség felmondása miatti csalódottság vezette csak, így azt azonnal törölte. A hangfelvétel napokkal későbbi, névtelen blogon történő publikálásához semmi köze nincs.

Mindezek alapján az Együtt elnöksége a párt Etikai Bizottságát kérte fel eljárás lefolytatására. Berkecz Balázs a vizsgálat lezárultáig önként felfüggesztette elnökségi tagságát.

Berkecz Balázs bocsánatot kért a hangfelvétel érintettjétől.”

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter