Beszántja az önkormányzat a PMFC-t?

Nem működteti tovább közpénzből a klubot az önkormányzat, ha nem találnak igen rövid időn belül tulajdonost a csapatnak, akkor lehúzzák a rolót. 

Matyi Dezső hosszas vergődése után végül az önkormányzat vállalta be a PMFC-t, akkor azt írtuk, hogy majd meglátjuk, jó döntés volt-e mindez. Mostanra úgy tűnik, nem volt az, vagy ha az is lett volna,

hirdetés

Pécsnek nem éri meg évente több száz millió forint közpénzből finanszírozni az nb1-től még igen messze lévő klubot, a havi több százezres fizetésekkel együtt.

Úgy tudjuk, és ezt Csizi Péter éppen tegnap erősítette meg, hogy az utánpótlásben, vagyis a gyerekek sportolási lehetőségeiben ugyan továbbra is gondolkodik az önkormányzat, de a csapatot, vagy a klubot beszántanák, ha nem találnak, vagy nem jelentkezik igen rövid időn belül tulajdonos a csapathoz.

Komoly átalakításokra készülnek ugyanis az önkormányzat sportcégében: a PSN Zrt-ben, ami Matyi Dezső után “megnyerte” a PMFC-t.

– Azt gondolom, hogy

önkormányzati támogatásból nem működhet a jövőben a PMFC,

ami egyébként szintén a múlt örökségéhez tartozik. Amennyiben nem sikerül tulajdonost találni, át kell gondolni, milyen célokért, s milyen feltételek mellett küzdhet a csapat – erősítette meg Csizi.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter