Beszólt Hoppál Péternek a Fidesz frakcióvezetője a “gyerektelen” poszt miatt

A múlt héten a HVG írt arról elsőként, hogy

“Hoppál Péter szerint akinek nincs gyereke, annak nem számít a haza”.

Azért írták ezt, mert Hoppál ezt a képet osztotta meg a Facebookján, nem sokkal a Sargentini-jelentés elfogadása után:

hirdetés

Hoppál poszt

Vagyis ismert, európai politikusokat listáznak ebben a posztban, amihez Hoppál annyi írt:

“Nekik nem számít a jövő, a haza, Európa, a keresztény kultúra. Csak a Carpe diem… Ennyi.”

„Nem szerencsés ilyet írni, ezt elmondtam Hoppál képviselő úrnak is” – nyilatkozta hétfőn az Indexnek Kocsis Máté Hoppál Péter múlt heti Facebook-posztjára utalva. A lap szerint Kocsis Máté annyit mondott még, hogy szép gondolat a gyerekvállalás és a családalapítás, de sok olyan élethelyzet van, amikor erre nincs lehetősége valakinek.

„Minden konkrét gyerekvállalás, házasságkötés és családalapítás egy ember saját döntése, nincs ott keresnivalója politikai véleménynek”

– mondta az Indexnek a Fidesz frakcióvezetője a Képviselői Irodaház előtt.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Hoppál egy másik felhasználó posztját/képét osztotta tovább. Ezt egészen pontosan:

HoppalPoszt

Az eredeti feltöltő szerint nem a gyermektelenség volt a poszt lényege, de azért mégis. Azt írták:

“Úgy látszik, a többség megértette, sokaknál viszont nagyon félrement a poszt üzenete, amit őszintén sajnálunk. ű

A kép alapja egy több mint 1 éves, külföldön megjelent összeállítás, amely több változatban is forgott különböző médiumokban.

Az eredeti üzenetében is hangsúlyozták, hogy nem ítélnek meg senkit a gyermektelensége miatt, csak felhívják a figyelmet erre az érdekes tényre. Itt vezető politikusok helyzetéről, és nem általában az emberek családi problémáiról van szó. Ha valaki döntéshozó pozícióban van, a választók bizony meg szokták kérdezni, hogy alkalmas-e bizonyos döntések meghozatalára. És ha a jövőnkről és a gyermekeink jövőjéről van szó, akkor nem ok nélkül merül fel, hogy az, aki 30 év múlva személyesen esetleg már nem lesz érintett a kontinens működésében, milyen elvek alapján dönt.

Ettől még lehet nagyszerű ember, kiváló politikus, jó szakember, de a kérdést azért fel lehet, sőt választóként fel is kell tenni.

Örülünk, hogy sokan végiggondolták a lehetséges válaszokat, a célunk mindössze ennyi volt.”

UPDATE: Hoppál szerint szavait kiforgatták az “ízlés-agresszorok”

Hoppál a hvg.hu friss kérdésére tulajdonképpen tagadta, hogy Kocsis megdorgálta volna a bejegyzésért, állítása szerint ugyanis a posztot már vasárnap (három nappal az eredeti után) kiigazította. A képviselő a Facebookon mondta el, hogy szerinte kiforgatták ominózus posztjának értelmét és a saját szavait az “ízlés-agresszorok”.

“Eltelt a csütörtöki felkapott posztom óta három nap. A téma lezárásaként támogatóimnak megköszönöm, hogy tömegestül kiálltak mellettem.

Egyes ízlés-agresszorok – ugyanazok, akik cenzorokként is funkcionálnak – szavaimat kiforgatva uszítottak. Józan megközelítéssel látható, hogy a megosztott poszt az Európát tönkretevő “elitről” szólt. Azokról, akiknek semmi nem számít. Nem pedig a napról-napra becsülettel teljesítő, gyermektelen magyar emberekről, pláne nem Gyurcsányról, II. János Pálról vagy Jézusról(!!!), amit pár gyalázatos zsoldos újságíró kihozott abból az egy mondatból.

Ez a FAKE NEWS! Ez a kevesek vélemény-diktatúrája! A szövegértés torzítása nekik jól fizet!

Aki ismer, jól tudja, aki nem, annak elárulom: sosem mondanék olyanokat, amiket a számba adtak, s amik miatt aztán tetemre hívtak. Mégis számosan voltak olyanok, akik beálltak a szándékos félremagyarázók táborába. Vigyázzunk! Erre játszanak! Megtévesztenek és megvezetnek jóindulatú, jóhiszemű embereket. Nincs illúzióm, hogy mindezért bocsánatot fognak kérni, de kívánom, hogy (gaz)tetteikért egyszer számoljanak el a lelkiismeretükkel. Ja, hogy az már kiveszett belőlük? Keressék csak kitartóan, hátha még nekik sem késő…”

– írta friss posztjában Hoppál.

Hoppal vasarnapi posztja

„A frakcióvezető úrnak (Kocsis Máténak – a szerk.) is elmondtam, hogy nézze meg, hogy már vasárnap hogy igazítottam ki ezt a posztot, és hogyan forgatták ki a szavaimat, mert semmi olyat nem írtam le, amit önök (vagyis a HVG – a szerk) leírtak rólam. Ő pedig azt mondta, hogy így rendben van, és teljes mértékben egyetért azzal, amit írtam.”

– magyarázta az exállamtitkár a lapnak.


 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter