Beteg malacokhoz hasonlította a hátrányos helyzetű gyerekeket a szigetvári polgármester!

És szerinte ezzel minden OK!

Vass Péter, a szigetvári polgármester egy iskolai rendezvényen mondta azt, hogy el kellene különíteni azokat a diákokat, akik nem teljesen száz százalékosak. A polgármester az RTL Híradónak azt mondta, szerinte nincs ezzel a mondattal semmi baj!

hirdetés

A 2014-ben független, de MSZP-DK támogatással választást nyert szigetvári polgármester egy iskolai rendezvényen bírta lemalacozni a gyerekeket. Azt mondta:

“Vicc az is, hogy alapvetően ma az egészséges gyerekeket a hátrányos helyzetű és nem teljesen száz százalékos gyerekeket tulajdonképpen egy iskolában taníttatjuk… Ezt az állattartásban úgy csináljuk, sokkal humánusabb, hogy az egészséges malacokat értelemszerűen átvisszük az utónevelőbe. A gyengébbeket különrakjuk, minőségibb kaját adunk nekik, és megpróbáljuk fölhozni arra a szintre, hogy a jobbak közé kerülhessenek.”

De ezt inkább látni és hallani kell:

A polgármester az RTL Híradónak azt mondta, nincs ezzel semmi gond, ő állatorvos, ezért hozott ilyen példát. Szerinte egyébként régen minden jobb volt, akkor a hátrányos helyzetű gyerekekkel a kisegítő iskolák foglalkoztak, ahol több figyelmet kaptak.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter