Bevállalták: 863 milliót csenget ki a pécsi önkormányzat ezért a telekért

Megszavazta a pécsi közgyűlés csütörtöki ülésén az új pécsi vásárcsarnok felépítéshez szükséges, mintegy 14 ezer négyzetméteres telek megvásárlását. A bruttó 863,6 millió forintba kerülő telek megvételéhez – amelyhez a város közgyűlésének támogatása is szükséges volt – a kormány félmilliárd forintos támogatást biztosított a Modern városok program keretében – számoltunk be pár nappal ezelőtt.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere a közgyűlés csütörtöki ülésén kiemelte, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint a vételárból mintegy 182 millió forintig visszaigényelhető az áfa.

hirdetés
vásárcsarnok helye

Ezen a telken áll majd az új Vásárcsarnok. (Fotó forrása: Google)

Az új vásárcsarnok építésének előkészítése már elindult, a szakma jelenleg is dolgozik a terveken.

Az új, mintegy 3000-3500 négyzetméteres vásárcsarnok építésére a maival szomszédos, attól délre húzódó üres telket szemelte ki az önkormányzat. A javaslatot azzal indokolják, hogy a telkeket magában foglaló tömb központi elhelyezkedése adott, azt jó közlekedési kapcsolatok jellemzik.

Az önkormányzat a fejlesztésekre szánt hárommilliárd forintot teljes egészében uniós pénzből, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból teremtené elő. A kivitelezés tervezett költségeiben a vásárcsarnok közvetlen környezetének egymilliárd forintos becsült rendezése is szerepel. (Ezt mi eddig nem így tudtuk).

(MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter