Bevásárlókocsikkal tologatják az iratokat a pécsi bíróságon

Nem tudni, hogy a kényszer vagy a praktikum miatt van, de úgy tudjuk, hogy bevásárlókocsikat használnak iratszállításra a Pécsi Törvényszéken. Most felbukkant egy Intersparos is a folyosókon, de egyelőre nem tudni, hogyan kerültek a bíróságra. 

hirdetés

Évek óta használnak bevávárlókocsikat a pécsi bíróságon – tudta meg az OK!PÉCS. Az olvasónk által készített fotókon jól látszik az Interspar felirat a fogantyún, sőt az is biztosan beazonosítható, hogy a Pécsi Árkádból származik a kocsi, ugyanis a hátsó kerekeken gumi fékek vannak, amelyek a mozgójárdán képesek befékezni a bevásárlókocsit.

bevásárló kocsi2

Úgy tudjuk, hogy az Interspáros kocsin szállítják az iratokat a Pécsi Törvényszék és a Pécsi Ügyészség között, de ezt Kutas Tamás a pécsi ügyészség szóvivője cáfolta.

– Nekünk négy bevásárlókocsink van, amiket leselejteztek és mi megvásároltuk. Viszont egyiken sincs felirat, vagy logo – közölte tömören.

Így tehát egyelőre rejtély, hogy mit keres Intersparos bevásárlókocsi a Törvényszéken.

A Pécsi Árkád bevásárlókocsijai a Spar tulajdonában vannak – mondta a hírre derültséggel reagáló Maczelka Márk a Spar Magyarország Kommunikációs vezetője.

– Előfordul időnként, hogy eltűnnek a bevásárlókocsik, de nem sok. Ezek ára típustól függően darabonként 25-35 ezer forint körül mozog – mondta Maczelka.

bevásárló kocsi3

Számtalan cég árul egyébként iratszállító kocsikat, de ezek ára 50 ezer forint körül van. Egy ilyen kocsi sokkal impozánsabb látványt nyújtana a bíróságon is, de persze drágább is.

A Pécsi Törvényszék későbbre ígért nyilatkozatot azzal kapcsolatban, hogy honnan szerezték a spáros kocsikat.

UPDATE

Megérkezett a várva várt válasz a Pécsi Törvényszéktől. Íme:

“A Pécsi Törvényszék a tulajdonában lévő, iratszállításra használt kézikocsikkal kapcsolatban számlákkal rendelkezik.

Dr. Sebestyén Ágnes

a Pécsi Törvényszék sajtószóvivője”

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter