Beveszik az amcsik Pécset?

Nagyon úgy tűnik, hogy igen. Gyárat építenek az Elcoteq helyén. A cég olyanoknak dolgozik, mint a BMW, Mercedes, Porsche vagy a Land Rover.

Három és fél milliárd forintos beruházással 420 új munkahelyet hoz létre a Harman amerikai hangtechnika-gyártó cég Pécsen – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

hirdetés

Mint kiderült, a cég 64 európai és itthoni város közül választotta végül Pécset, mivel itt kapták a legnagyobb segítséget.

– A kormány 750 milliót, Pécs pedig 150 millió forintot tett bele abba, hogy ez a cég itt legyen. 20 éve nem érkezett ennyire komoly befektető ide, hat hónapig tárgyaltunk a döntés előtt – mondta már Páva Zsolt.

Pécs polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján közölte azt is, helyi adókedvezményt is kap a Harman, emellett pedig Pécs beszállt a gyár tűzvédelmi rendszerének kiépítésébe is.

Több mint 400 új munkahelyet hoz létre Pécsen egy hangtechni

Már készülnak a Szilva utcában Fotó:MTI

Az amerikai vállalat már a nyáron meg is kezdené a termelést a Szilva utcában. Informálisan közölték azt is – Páva szerint, hogy ha minden jól megy, akkor a teljes európai gyártást Pécsre költöztetnék néhány éven belül.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter