Bezászlózták a kutyaszart Kertvárosban

161 darab “aknát” fedeztek fel a lelkes önkéntesek egyetlen (!!!) talpalatnyi zöldfelületen. Pedig nem lenne muszáj szarban sétálgatni Pécsen.

szarzászló3

hirdetés

Ez már nem az első alkalom, hogy bezászlózzák a kutyaszart Pécsen. Tavaly is szép számmal találtak ott hagyott fekáliát a lelkes önkéntesek – akkor 200 zászló virított az utcán. Most 161 db zászlót tett ki a Mosolymanó Családi Központ és a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület Kertvárosban. “Mindegyik egy-egy kutyakaki halom mellett található” – nyomatékosították posztjukban.

Az egyesület szerint egyébként “kicsit javult a helyzet. Persze nem a zászlózásnak köszönhető elsősorban”.

szarzászló2

– Kertvárosban egyre több kutyasétáltatót látok zacskóval. Ha az emberekben feltámad az igény arra, hogy felelős állattartóként nézzenek rájuk, mind többen fogják saját kutyájuk után összeszedni. Este láttam egy kutyatartót, aki meglátva a zászlókat, megdöbbent és más irányba indult a kutyájával. Legközelebb talán zacskót is visz. Nem az egyéneket, hanem a Társadalmat próbáljuk szembesíteni a probléma nagyságával – mondta a Mosolymanó egyik önkéntese.

Azért zászlóznak, mert szerintük minél többen kutyás látja az “eredményt”, annál többen veszik át a jó példát és takarítják el kedvencük szarát.

Nem kellene egyébként bokáig gázolni a mocsokban, ezt tőlünk nyugatabbra képesek megoldani. Erről a napokban írtunk EBBEN a cikkben.

szarzászlós csoport

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter