Bíróság elé állítják a pécsi plakátrongálót, aki nem is rongálta meg a plakátot

Heindl Péter még július legelején szervezett egy flasmobot, hogy a kormány menekültellenes kampánya miatt tiltakozzanak.  Ráadásul éppen a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kerítésén lógó plakátot szemelték ki, amit pár percre (!) átragasztottak  azzal a szöveggel, hogy: “A te munkádra is szükség van, hogy Orbán Viktor mind az öt gyereke a saját lábára állhasson!”

Végül két rendőrautó jelent meg a helyszínen, majd csaknem egy-, másfélórás igazoltatás és vita (tötént-e szabálysértés avagy nem) után elmentek.

Hat nap sitt, vagy 30 ezer forintos pénzbüntetés – ennyi választási lehetősége maradt Heindl Péternek, aki azt állítja: koncepciós eljárás folyik ellene.

menekültellenes plakát

– A Pécsi Rendőrkapitányság vezetői elbírálták a benyújtott panaszomat és mivel nem tartották indokoltnak, hogy  visszavonják a júniusban a pécsi Athinai úton tartott flashmob miatti engem 6 napi elzárással sújtó döntésüket, az ügy iratait továbbították a Pécsi Járásbírósághoz. Dr. Maletics Balázs 2015. október 26-án 10 órára tűzte ki a szabálysértési ügyben a tárgyalást a Rákóczi út 34. magasföldszint 2. számú tárgyalóterembe. Eljárás alá vont személyként ma kaptam meg az idézést – közölte Heindl, aki nem adja fel.

Azt állítja, hogy a Pécsi Rendőrkapitányság eddig két esetben igyekezett “döntésével korlátozni a gyülekezési szabadság jogát. Először a március 15-re tervezett civil tüntetést tiltották be általános érvénnyel” – magyarázza.

Akkor a bíróság nekik, vagyis a civileknek adott igazat és hatályon kívül helyezte a Rendőrkapitányság jogsértő döntését.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter