Biztosan nem fogod kitalálni, miért kapott Kozármisleny 400 milliót

…futballstadionra.

De mi most eláruljuk, pontosabban nem is mi, hanem Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. A Párbeszéd Magyarországért képviselője, Szabó Tímea ugyanis rákérdezett, hogy: „Milyen érvek szólnak a Kozármislenynél épülő stadion mellett?”

hirdetés

Fónagy János a következőt írta válaszában:

1. Kozármisleny sportszerető város. A településen a szabadidő eltöltésére műfüves labdarúgópálya, sportcsarnok, horgásztó, fitneszcentrum és lovaglási lehetőség jelenleg is rendelkezésre áll.

2. A városban élők sportszeretete az, ami a kormányzati szándékokat és ahelyi törekvéseket összekapcsolta, és feltette a várost a hazai futball térképére.

3. A Kozármisleny Futball Klub felnőtt sportolói a város lélekszámához mérten – hét éven keresztül az NB II . mezőnyében játszottak,
- ez idő alatt két szezonban ezüstérmet szereztek é s
- az NB III-as szereplésük elsőévében a dobogó második fokára állhattak fel .

Ha minden nem lenne elég érv, akkor itt az utolsó:

4. A döntést alátámasztja, hogy a klub jelenleg 15 pontos el őnnyel vezeti az NB III-as tabellát és a Magyar Kupában az idei szezonban több NB I-es csapatot megelőzve a legjobb nyolc között szerepelt. Az edzések helyszínéül szolgáló stadion fejlesztéséből nemcsak a klub jelenlegi játékosai és közvetve a település, hanem az egész érintett térség is profitál.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter