Bódis József, a PTE leköszönő rektora lesz az oktatási államtitkár

A hírt megerősítette az Emberminisztérium. Na, de hogyan áll a Tízparancsolattal a pécsi szülés-nőgyógyász???

Az EMMI-ben megerősítették, Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, a Pécsi Tudományegyetem korábbi rektora lesz az oktatási államtitkár – közölte az ATV.

hirdetés

Azt, hogy Bódis József a legesélyesebb, elsőként a múlt héten a 168Óra írta meg, azzal, hogy

a miniszteri poszt várományosának, Kásler Miklósnak a választása volt Bódis József. És, ha kinevezik, “olyan államtitkára lesz az ágazatnak, aki az elmúlt négy évben a kancelláriarendszer egyik legnagyobb kritikusa volt”.

Ezzel az is eldőlt, hogy a negyedik Orbán-kormányban sem választják szét a közoktatást és s felsőoktatást.

Kásler Miklós egyébként akkor került igazán a hírek fókuszába, miután kiderült, hogy Balog Zoltán utódja lehet és  egy beszélgetésen azt találta mondani – több gyöngyszem között, hogy

„A tízparancsolat a legtökéletesebb népegészségügyi gyűjtemény, tudniillik a halálos betegségek jó 70-80 százalékát a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni.”

Volt még jópár ilyen bemondása, ami a 168 Óra eléggé tendenciózus gyűjtésében olvasható is. Ami viszont nincs benne abban a cikkben az az, hogyha valaki végig is nézi a beszélgetést, akkor kiderül, hogy a legtöbb “beszólás” inkább sajátos poén, mint ultrakomoly teória.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter