Boldogan posztolgat a Facebookra a fegyházból egy pécsi elítélt

Zárkájában tévézik, edzeget, gitározgat és időnként babaolajjal kenegeti a testét. Ilyen életképeket oszt meg követőivel egy 12 éves börtönbüntetését töltő elítélt, aki a pécsi kézigránátos merénylet egyik résztvevője volt: ő szerezte be a kézigránátot, ami két embert ölt meg. A börtön vizsgálatot indított.

hirdetés

Szabadon posztolgat a Facebookra egy elítélt a sopronkőhidai fegyházból. A 12 éves büntetését töltő férfi a pécsi kézigránátos merénylet egyik szereplője volt, ő volt az, aki beszerezte a kézigránátot. Társait életfogytiglanra ítélték, ugyanis a 2008-as merényletben ketten meghaltak!

gitar

A férfi boldogan írogat közösségi oldalára, és a posztokból (linket személyiségi okok miatt nem mellékelünk ezúttal – a szerk.) az is kiderül, hogy bár számos személyes sérelme van, okostelefont használ bent a rácsok mögött;

az udvarról, a cellájából, a konditeremből és a börtön konyhájából is megoszt képeket és videókat. Eddig csaknem száz fotót és 11 videót posztolt.

elitelt2

A férfi a bejegyzésekben nagyrészt a börtönéletre panaszkodik, de olyan felvételt is közöl, melyben egy haragosát fenyegeti.

“Szerintem nem normális dolog az, hogy moslékkal etetnek és patkányok járkálnak a folyosón!”

– írja egy posztjában B. S., aki a börtönéletet bíráló állításait fotókkal is igyekszik alátámasztani. Homályos fényképei tanúsága szerint komoly készleteket halmozott fel cellájában, van ott dohány, tisztálkodási szerek, csokoládé, de még babaolaj is.

babaolaj

B. leginkább azon háborodott fel, hogy nem tarthatja a kapcsolatot családjával, de elégedetlen a cella méretével, az intézet higiéniájával is. A férfi arról is ír, azt állítja, hogy a tiltott tárgyakat nem a hozzátartozóktól, hanem a büntetés-végrehajtási intézet alkalmazottaitól szerzi be.

„Azt mondják nincs korrupció, a családtól kapott csomagban semmilyen tiltott tárgy nem tud bejönni mert reptéri röntgengép van. Tehát csak a bv dolgozói tudják behozni a tiltott tárgyakat. Én megmutatom mi az igazság!”

– fakadt ki egyik videófelvételén B.

csoki kave gyumi

Vizsgálatot indított a börtön

Kérdéseinkkel megkerestük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát is, hogy mennyire megszokott az, ha egy elítélt gondtalanul posztolgat a sittről. A következő választ kaptuk tőlük:

“Tájékoztatjuk, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet az esettel összefüggő valamennyi körülmény tisztázása érdekében belső vizsgálatot indított. A vizsgálat jelenleg is folyamatban van.

A fogvatartottak internetes kommunikációra szolgáló eszközt nem tarthatnak maguknál, így az internet, illetve a közösségi média használata nem engedélyezett részükre.

A hatályos jogszabályok szerint jogerősen elítélt és előzetes letartóztatott fogvatartottak egyaránt használhatnak mobiltelefon-készüléket.

A fogvatartotti mobiltelefonnal csak kimenő hívásokat lehet kezdeményezni, internetezésre, kép rögzítésére, illetve szöveges üzenetek küldésére-fogadására a készülék nem alkalmas. A mobiltelefon beállítása csak a számítógépes nyilvántartásban előre rögzített kapcsolattartókkal történő telefonhívást engedélyezi, a kapcsolattartókhoz rendelt telefonszámokkal.

Tiltott tárgyak büntetés-végrehajtási intézetbe történő bejutása, bejuttatása – annak feltalálása – esetén minden esetben belső vizsgálat indul. A vizsgálat eredményétől függően az esettel érintett személyi állomány tagjával és a fogvatartottal szemben is fegyelmi eljárás, esetleg büntetőeljárás indul. “

Mutatunk még pár hangulat-fotót a börtönéletről azért a cikk végén is.

elitelt nappali tv dohany zarka konyha

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter