A boltosok egyik szeme sír, a másik nevet a pécsi Ferencesek utcájában

Már ebben a hónapban startol ugyanis a sétálóutca teljes felújítása, aminek örülnek a kereskedők, de eközben tartanak is attól, hogy az építkezés miatt kevesebb lesz a vásárló.

Teljesen felújítja az önkormányzat a Ferencesek utcáját, nem csak új burkolatot kap az utca, hanem a föld alatti vezetékeket is kicserélik majd. Most úgy kalkulálnak, hogy 10-12 hónap alatt végezni tudnak az utcával, amit egyébként szakaszosan fognak modernizálni – magyarázta egy prezentáció keretében Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezetője.

hirdetés

Ahogy azt már korábban megírtuk, az önkormányzat közel két évig készítette elő ezt a felújítást, összesen 600 millió forintból fogják újrahúzni a fél belvárost. A program egyébként a Zöld Kapu nevet kapta, és ennek részeként:

  • a Ferencesek utcája kap új burkolatot;

  • úgynevezett “zöld szigeteket” is kiépítenek, magyarul fákat ültetnek a “mostohábbik” sétálóutcába;

  • mindezek mellett pedig üveggel fedik be a Hild-udvart a Jókai térnél, és a törökfürdőt is, azaz a Memi pasa fürdőjét – szintén a Ferencesek utcájában.

A program része az is, hogy elektromos töltőállomást telepítenek majd a Váradi Antal utcába.

Ferencesek utcája2

A nyilvános prezentáción kiderült, az önkormányzat már ebben a hónapban neki akar állni a munkáknak, és most úgy kalkulálnak, hogy 10-12 hónap alatt végezhetnek is; hacsak nem lesz menetközben valami brutális időjárási anomália.

A kereskedők, akiket meghívtak erre a tájékoztatóra, örülnek, hogy megújul az utca, ám tartanak attól, hogy az építkezés miatt kevesebb lesz a vásárlójuk, ezáltal pedig a pénzük. Azt mondták, szeretnének kompenzációról tárgyalni az önkormányzattal, ami a város elfogadott.


 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter