Boros világtalálkozó volt Pécsen

Nem csak, hogy volt, de ittak is azok, akik elmentek. 67 bort neveztek a versenyre, háromszázan kóstoltak.

Harmadik alkalommal rendezték meg Pécsen a Portugieser du Monde nemzetközi borversenyt, amely a fajta egyetlen határokon átívelő megmérettetése. A három év alatt megkétszereződött a résztvevő országok száma, csakúgy, mint a versenyt követő kóstolófesztiválra ellátogató borkedvelőké, így a sikerrel záró pécsi világtalálkozó szervezők már a folytatáson gondolkodnak.

hirdetés

Szinte minden borfajtának rendeznek versenyeket világszerte, Pécsett immár harmadik éve a Baranyában rendkívül elterjedt és közkedvelt portugieser (vagy régi nevén kékoportó) kapott nemzetközi versenyt.

Tavalyelőtt 4 országból 62 bort, tavaly 6 országból 72 tételt, míg az idén 8 országból 67 bort neveztek a versenyre. A borászok a megmérettetésre fiatal, 2014-es portugieserekkel; régebbi évjáratos portugieserekkel, valamint minimum 25%-ban portugiesert is tartalmazó házasításokkal is jelentkezhettek. A borokat 14 tagú nemzetközi zsűri bírálta.

A közönségnap minden eddiginél népszerűbbnek bizonyult, 17 pincészet közel ötven tételét kóstolhatta meg a publikum, a pécsi Zsolnay Negyedbe erre a programra közel háromszázan látogattak el.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter