Böszörményiben valami eltört: telerakta akasztott emberekkel a facebookját

Néhány nap alatt közel egy tucat akasztott embert, akasztott nőt ábrázoló képet posztolt üzenőfalára Böszörményi István. A pécsi botrány-művész még saját akasztott képét is kipakolta. Ez már a Facebooknak is sok volt, le is tiltották egy kicsit. 

Nem tudjuk pontosan, hogy mi történt, de az biztos, hogy a pécsi művészben mintha végleg eltört volna valami. Pár napja ezt a művét posztolta Facebook oldalán:

festmeny

Ezt sikeresen le is tiltotta a közösségi oldal, mire Böszörményi Istvánt elkapta az ideg és csaknem egy tucat akasztott embert ábrázoló képet posztolt ki, sőt azóta is posztolgat. Legutóbb például ezt:

böszörményi poszt

Nagyon úgy tűnik, mintha valaki bejelentette volna a Facebooknak, hogy zavarja Böszörményi ominózus posztja, mire a közösségi oldal letiltotta azt (némi vizsgálat után). Ez bosszantotta fel a pécsi művészt, aki most ontja magából az akasztós képeket.

Számára egyébként nem idegen ez a stílus, kész kollekciója van akasztott embereket ábrázoló műveiből, sőt egyik kiállításának fókusza is ez volt.

Aki nem tudná, Böszörményi igen széles körben azzal vált ismertté Pécsen, sőt az országban, hogy liszttel önötte le az avatás napján (a trükkösen pályázó) Kligl Sándor Weöres Sándorról készült szobrát, mert az szerinte undorító és giccses. Néhány hete pedig azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy bejelentette, egyetlen szobrát sem állítja fel ebben a “kibaszott városban”.

 

Fotók forrása: a művész Facebook oldala.
MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!
  • Adrián Vargacz

    Érdekes a cikk. A megalkotója kicsit jobban utánajárhatna a szobrász munkásságának, hiszen az akasztott kép és szobor sorozata jóvalta de régebbi mint a facebook-os posztolása. ( nem azzal kezdődik el valami ha a facebookon megjelenik, posztolják). A művész pedig már évtizedek óta ismert a kultúrális réteg számára hiszen már országokat bejárva hagyott maga után alkotásokat és állítatott szobrokat. (hazánkban is többet) A lisztes akciójával pedig csak a laikus és a kultúrától eddig távol ált emberek számára vált ismerté. Belegondólva pedig hogy egy olyan ember reakcióit “fikázzuk” akinek a helyében mi is ezt tennénk. Hiszen az évtizedek alatt felépített tiszta munkásságát és hírnevét egy számára jogos lépés miatt bemocskolja aszennylap és a média. Elgondolkoztatok már azon hogy ebben az esetben ti mit tennétek és milyen reakciótok lenne a már szinte röhejnek számított és semmiból kreált vádakra?

Facebook

Twitter