BRÉKING: a pécsi önkormányzat feloszlatását kezdeményezi az MSZP

És abban bíznak, hogy ehhez a többi ellenzéki párt és néhány fideszes képviselő is csatlakozik majd.

A hivatalos Városnapi Ünnepség előtt pár perccel tartott sajtótájékoztatót az MSZP teljes baranyai és pécsi vezetősége, mert szerintük nagyon nincs mit ünnepelni Pécsen. Ezen gyakorlatilag a legsúlyosabb bejelentés az volt, hogy a szeptember 7-i közgyűlésen (amit Páva Zsolt hívott össze a csőd helyzet miatt) kezdeményezni fogják az önkormányzat feloszlatását – jelentette be Gulyás Emil, a párt pécsi elnöke.

hirdetés

Tóth Bertalan, a párt megyei elnöke azt hangsúlyozta, azok után, hogy “gyámság alá helyezték Pécs polgármesterét párttársai“, Páva Zsoltnak sem maradt más választása, mint a lemondás, vagy a testület feloszlatása – ha “van vér a pucájában”.

Tóth szerint csődben van a város, de hogy pontosan mennyi a működési hiány, azt egyelőre senki nem tudja, mivel senki nem árulja el. Az viszont jól látszik szerinte, hogy a városvezetés is “teljes csőd”, ami mellől már a kormány is kihátrált. Ezzel Orbán Viktor mai bejelentésére utalt, miszerint, “aki a problémát okozta, annak is kell megoldania”.

Ahhoz, hogy az önkormányzatot fel lehessen oszlatni, a képviselők egyszerű többsége elegendő.

UPDATE: A Fidesz egyből reagált

Gyakorlatilag véget sem ért a sajtótájékoztató, máris a szerkesztőség postaládájban volt a Fidesz reakciója. Ezt szószerint idézzük:

“Fidesz frakció: Válasz a rombolás logikájára

A rombolás logikája szerint gondolkodik az, aki szerint „megpuccsoltuk”, vagy „gyámság alá helyeztük” Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot. Nálunk, ebben a polgári közösségben az összefogás, az együtt gondolkodás, egymás segítése és a közös munka erőt jelent. Olyan erőt, olyan vezérlő elvet, olyan alapot, amelyet a kezdetek óta követünk és mélyen hiszünk benne. Csak a rombolás logikája mentén gondolkodók számára érthetetlen és értelmezhetetlen mindez.

Sajnálatos és szomorú, hogy az ellenzéki pártok a Város Ünnepét próbálják felhasználni önös politikai érdekeikre.

Sajnálatos, de érthető, hogy Tóth Bertalan nem ünnepel Péccsel és a pécsiekkel, hiszen mióta elköltözött Budapestre, minden erejével szocialista politikai karrierjének építésére koncentrál az MSZP-ben. Fontosabb ez számára, mint Pécs, ez teljesen nyilvánvaló!

Talán ezért nincs tisztában azzal, hogy mennyi minden változott meg, újult meg és épült újjá az elmúlt években Pécsett, hogy több mint 102 milliárd forint fejlesztési pénz érkezett a városba a kormánynak és a városvezetésnek köszönhetően 2009-2010 óta.

Ahogy egyre messzebb kerül Pécstől, úgy rövidül az emlékezete Tóth Bertalannak, mert láthatóan elfelejtette már azokat az időket, amikor a csőd szélére sodorta a várost szocialista politikustársaival együtt 2008-ban és csak egy sok milliárdos ingatlan-, és kötvény-trükkel tudták elódázni pár hónapig a fizetésképtelenséget, és 38 milliárdos adósságot; romokban lévő és drága közszolgáltatásokat; elpasszolt buszokat; kiszámíthatatlan közösségi közlekedést; a bukás szélére sodródott EKF programot; pusztuló és életveszélyes oktatási intézményeket, a betegekhez méltatlan orvosi rendelőket hagyott maga után 2009-ben, de eközben nem felejtkezett meg a milliós jutalmak bezsebeléséről, illetve ezek osztogatásáról.

Megértjük, hogy Tóth Bertalan azért drukkol, és azért dolgozik, hogy minél rosszabb, minél nehezebb, minél gyászosabb idők köszöntsenek Pécsre és a pécsiekre, de ez teljesen kizárt, hogy sikerüljön neki.

Pécs és a pécsiek ma ünnepelnek, a 2000 éves várost és annak fennállását, és mindazt az erőfeszítést, valamint munkát, ami Pécset Magyarország egyik legszebb és legkedvesebb városává tette.

Tóth Bertalannal ellentétben mi hiszünk Pécsben és a pécsiekben, és hiszünk abban, hogyha lassan és nehezen is, hosszú évek munkájával, de magunk mögött hagyjuk a nehézségeket, a kudarcokat, a lezüllesztett várost, és modern, nyüzsgő, élettel teli és biztos gazdasági alapokon nyugvó nagyvárost építünk – együtt a pécsiekkel.

Pécs az otthonunk, az ember pedig szereti, megbecsüli, óvja és védi, szépítgeti, építi az otthonát. Mert a jövő alapja csak az otthon lehet! Tóth Bertalannak és Szakács Lászlónak már nem Pécs az otthona. Nekünk viszont mindig az marad!”

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter