Brutális havazás jön: több száz embert mozgósítanak Pécsen

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése szerint Baranya, azon belül Pécs térségében akár 30 centiméternél is több hó is lehullhat szombatig.

Az előrejelzések szerint a következő napokban

hirdetés

a hőmérséklet maximum 1-2 fok lesz Pécs térségében, míg az éjszaki órákban -5,-9 fok, ezért a lehullott hó megmarad a talajon, így a járdákon, tereken, utakon akár komolyabb problémát is okozhat

– figyelmeztet a BIOKOM.

A városüzemeltetési társaság minden rendelkezésre álló járművét és emberét beveti a megelőzés érdekében – tudtuk meg, már az éjszakai órákban elősózzák a pécsi utakat.

hirdetés

Többszáz ember vesz részt a mentesítésben Pécsen folyamatosan, váltott műszakban. A munkálatok során elsőbbséget élveznek a buszközlekedési útvonalak. Ezzel együtt kézi síkosság-mentesítést is végeznek a járdákon, tereken, buszmegállókban, hogy a reggeli órákra minél kevesebb csúszós felület legyen a városban.

 

A cég arra kéri az embereket, hogy maguk is segítsenek a balesetmentes közlekedés fenntartásában, ezért a lakóingatlanok előtti járdaszakaszokon lapátolják el a havat, sózzák fel a járdát.

Infóvonal és buszmenetrend

További, folyamatosan frissülő információk a www.baranya.katasztrofavedelem.hu oldalon érhetők el. A meteorológiai riasztásokat nyomon követhetik a www.met.hu oldalon. A pécsi buszokkal kapcsolatos információk a BIOKOM Nkft. Mobilitási Központjának oldalán, a https://mobilitas.biokom.hu/hirek/aktualis webcímen találhatók.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter